30.12.2011
 

Želimo Vam vse najboljše in najlepše v prihajajočem letu 2012. Pa seveda čimveč nagajivih, srečnih in smeha polnih trenutkov z vašimi kosmatinci! Neprecenljivi so...

Pretekli vikend smo bili na obisku pri Dallasu. Iskrena hvala njegovim lastnikom za čudovit sprehod in prijazen sprejem! Na stran smo dodali tudi nekaj novih slikic kosmatincev naše vzreje, ki jih lahko najdete v njihovih mapah (izberite želeno leglo v temi mladiči in kliknite na ime psa).


Gaia Karantanska, 14 mesecev

Dallas Karantanski, 3 leta

Don Karantanski, 3 leta

Za konec pa še nekaj snežnih slikic Nube in Dive z našega izleta po Pokljuki. Zares sta uživali!


3.12.2011
 

Z Divo sva pretekli vikend uspešno opravili RO II izpit. Diva je bila popolnoma skoncentrirana name, vaje pa je izvajala izredno zbrano in zelo energično. S prikazanim delom sem nadvse zadovoljna in se že veslim tekem v prihajajoči sezoni. Lona se je z Matejo v začetku novembra udeležila dveh razstav v Vrtojbi. Navihanka lepo raste in se razvija v pravo lepotičko. Komaj čakam, da nas spet obišče! Na razstavi v Genovi (I) pa se je pokazala Gaia Karantanska. Sodnik je bil nad njo navdušen in dosegla je neverjeten uspeh: naziv odlično 1 in BOB (najlepši predstavnik pasme) in to pri samo 1 letu starosti. Bravo Gaia in Lianne. Želimo vama še veliko podobnih uspehov v prihodnosti!!!


z Divo po uspešno opravljenem izpitu

Lona na eni izmed razstav v Vrtojbi

Gaia Karantanska, 1 leto

Prenovili smo standard pasme in dodali nove slike. Tako si bodo lahko tudi tisti, ki pasme še nimajo in je ne poznajo laže predstavljali kako bi mogel izgledati tipični švicar. Za ogled kliknite TU.


1.11.2011
 

Med prazniki sem končno našla čas, da na našo stran dodam nekaj najpomembnejših novičk. Polno smo bili zaposleni in v zadnjih dveh mesecih se jih je nabralo kar precej.

Sredi oktobra smo se z Nubo, Divo in Valom udeležili največje nemške razstave v Dortmundu, kjer je Val dosegel fenomenalen uspeh. Sodnik Jochen H. Eberhardt (D) mu je podelil zmago med samci in tako si je prislužil prestižni naslov Bundessieger Dortmund 2011. Bravo Val! V letošnjem letu je z zmagami na dveh specialnih razastavah (Italija, Avstrija) in zmago na največji nemški razstavi (povsod v močni konkurenci!) dokazal, da brez dvoma sodi med najlepše švicarje v Evropi. Nedeljo smo izkoristili za uživanje in sprehod ter druženje z mladički našega G-legla. Na Nizozemskem smo se srečali z Gandalfom, Grantom in Grof Patochem ter njihovimi lastniki. Imeli smo se super in preživeli čudovit dan. Enkratno je bilo po skoraj letu dni ponovno videti naše "malčke". Pod rubliko mladiči, G-leglo, smo dodali tudi nove fotografije vseh petih G-jevčkov.


Vilin, Nuba, Diva Karantanska, oktober 2011

Grof Patoche, Grant, Nuba, Diva, Vilin

Vilin, Diva, Nuba, Grant, G.Patoche, Gandalf

Naša mala Lona je končno dobila svojo podstran-TU. Z Matejo sta se v začetku oktobra udeležili dveh mednarodnih razstav v Kopru in oba dneva je prejela naziv zelo perspektivna. Iskrene čestitke obema. Prav kmalu ju bomo lahko videli tudi na obeh mednarodnih razstavah v Vrtojbi.

Iz Nizozemske prihaja razveseljiva novica. Očka mladičkov našega D-legla, Baron, je bil ponovno na pregledu oči in je pri šestih letih in pol še vedno PRA in katarakte free. Res super!

Devil Karantanski je na češki klubski razstavi zmagal v razredu odprtih. Skupno je bilo prijavljenih 60 psov. Devil bo v kratkem zopet postal očka, dosedaj pa je zaplodil že več kot 10 legel.


Devil Karantanski

Baron (Laris Corbett Canis v.d. zuiderwaard)

Nuba, KD Krim, 2.mesto v kategoriji ROIII

Da pa ne bomo govorili le o razstavnih uspehih, se preselimo še med delovne. Z Nubo in Divo smo se sredi septembra in zadnji vikend v oktobru udeležili dveh Rally obedience tekmovanj. Končno sva tudi z Divo prebili led na tekmovališčih. V Mariboru je Nuba zmagala v kategoriji RO III, Diva pa je bila v kategoriji RO I trinajsta, v Ljubljani pa je bila Nuba druga (z istim seštevkom točk kot prvo uvrščena (189 od 190 možnih!), a nekoliko slabšim skupnim časom), Diva pa 18. Kljub temu, da sem se v letošnji sezoni zaradi ostalih obveznosti z Nubo udeležila le treh tekem, je z dvema zmagama in enim drugim mestom v kategoriji RO III dosegla tudi skupno 3. mesto v seštevku državnega prvenstva. Ponosna sem nanjo! Pri šestih letih in pol je še vedno v vrhunski kondiciji.


30.8.2011
 

V nedeljo smo se udeležili jubilejne klubske razstave v Avstriji (VSSÖ Jubiläumsklubschau, Spital am Pyhrn) in z Nubo, Divo, Lono in Valom dosegli neverjetne uspehe. Pravzaprav smo pobrali vse kar se je dalo in to kljub močni mednarodni konkurenci. Fenomenalen dan za naše pse! Posebej se je izkazala Nuba, ki je tokrat ne samo premagala vse prijavljene švicarje, ampak prav vse pse na razstavi in tako prejela naziv BIS (best in show-najlepši pes razstave). Kako smo bili veseli! Val je postal najlepši samec, Diva je zmagala v odprtem razredu, naslov najlepše psice pa ji je odnesla Nuba. Divo in Vala smo prijavili tudi v pare, kjer sta skupaj dosegla 3. mesto, naša najmlajša Lona pa je skupaj z Matejo dosegla v kategoriji mladičkov (kjer so ocene le opisne, ne tiste prave) naziv zelo perspektivno. Iskrena zahvala sodnikom Marie-Louise Bill (CH), Jelly de Jong (NL), Freddie Klindrup (DK), Lisbet Utke Ramsing (DK) in Dietlind Stingl (A), ki so našim psom podelili najvišja priznanja. Uspehi, ki jih dosegamo s psi svoje vzreje na specialnih razstavah v zadnjem času kažejo, da delamo dobro in v pravo smer. Res smo uživali, srečali nekaj tujih vzrediteljev in skupaj preživeli še en čudovit, sončen dan v dobri družbi. Mateja, Urša in Matej hvala za vse!

Nuba (razred šampionov): odlično 1, CACA, najlepša samica, BOB, BIS (najlepši pes razstave)
Diva Karantanska (razred odprti): odlično 1, CACA
Vilin Karantanski (razred odprti): odlično 1, CACA, BOS (najlepši samec)
Marguerry's Belona (razred mladičev): zelo perspektivno
Diva in Vilin Karantanski, pari: 3. mesto
Diva in Vilin sta s tem četrtim osvojenim CACA nazivom zaključila tudi šampionat Avstrije v lepoti. Oba imata tako zaključene že šampionate 4 držav. Iskrene čestitke obema!!!


izbor najlepšega psa razstave-Nuba desno

Nuba

Vilin Karantanski

Diva in Vilin Karantaski, pari

Marguerry's Bellona

Diva Karantanska

31.7.2011
 

V poletni številki revije Kinolog je predstavljena pasma VELIKI ŠVICARSKI PLANŠARSKI PES. Članek si lahko v celoti ogledate tudi na naši strani ::TU::. Prijetno branje!


Devil Karantanski
; 2,5 let

Gaia Karantanska; 9 mesecev

Devil Karantanski se je udeležil 2 specialnih razstav na Češkem in na obeh dosegel odličen rezultat.
2.7.2011 Klubska razstava KCHMPP (razred odprti): odlično 1, CAC, klubski prvak, BOB
17.7.2011 NVP Mlada Boleslav (razred odprti): odlično 1, CAC, nacionalni zmagovalec, BOB
Dve novi zmagi v lepi konkurenci! Iskrene čestitke in še veliko uspehov v prihodnosti!


Nuba

Diva Karantanska in Lona

Marguery's Bellona (Lona)

V naslednjih dneh načrtujemo paritev Nube s čudovitim plemenjakom iz tujine. Gre za dobro premišljeno kombinacijo dveh vrhunskih psov in moja pričakovanja so velika. Če se zanimate za mladička, nas prosim kontaktirajte. Konec avgusta pa se bomo z Nubo, Divo, Valom in Lono udeležili avstrijske specialne razstave, ki bo organizirana ob 50 letnici njihovega kluba. Komaj čakamo snidenja s številnimi lastniki švicarjev! To bo tudi prva razstava za našo malo navihanko.


4.7.2011
 

Opravili smo ultrazvok, ki je na žalost potrdil moje dvome in pokazal, da Diva ni breja. Poleti tako pri nas mladičkov ne bo. Novo leglo načrtujemo jeseni (z Nubo) oz. naslednjo pomlad (z Divo).

Prejšnji vikend sva z Divo opravili Bbh izpit (izpit iz poslušnost s preizkusom obnašanja psa v urbanem okolju in strokovnim izpitom za vodnika), saj je le-ta po novem RO pravilniku ponovno obvezen pred opravljanjem RO izpitov višjih stopenj, ki jih nameravava opravljati jeseni. Dobro se je odrezala! Prilagam še nekaj novejših slikic Nuba in Dive iz včerajšnjega sprehoda.


Nuba, 6 let

Diva Karantanska, 2 leti in pol

Diva Karanatanska, 2 leti in pol

Na stran smo dodali nove slike mladičkov našega G-legla. Najdete jih ::TU:: - v razpredelnici izberite ime želenega psa. Najlepša novica tokrat prihaja iz Belgije. Grof Patoche je na specialni razstavi v Belgiji prejel oceno zelo perspektiven 1, postal najlepši mladiček pasme in nato še najlepši mladič razstave (BIS). Iskrene čestitke Patochu in njegovim lastnikom za ta fenomenalen uspeh! Sodniški opis lahko preberete na njegovi podstrani. Tu pa še nekaj novih slikic iz srečanja G-mladičkov in nekaterih drugih švicarčkov ter njihovih lastnikov.


v ospredju Grof Paroche in Gandalf

skupinska slikica

Ad, Gandalf Karantanski in Rover

Peter in Kal (Dart Karantanski) ponovno podirata rekorde in razbijata mit o tem, da švicarji ne zmorejo večjih obremenitev. Udeležila sta se 3 dnevnega skupinskega trekinga po Kočevju in vsak dan prehodila okrog 20 km. S seboj sta nosila tudi vso potrebno opremo za spanje in hrano. Kal je bil seveda "gonilna sila" Petra in je vse dni je vlekel na polno moč. Res izjemen par! Foto: B. Horvat.


Peter in Kal med hojo

Peter in Kal

spanje pod milim nebom

Za konec pa vam predstavljamo še našo novo pridobitev-Lono (Marguery's Bellono), ki sva jo z Matejo pred 14 dnevi pripeljali iz Nemčije. Gre za psičko izredno perspektivnih linij na katero sem čakala precej časa in bo v prihodnosti temelj naše druge linije z imenom Karantanska. Živela bo pri solastnici Mateji, zaenkrat pa še nekaj časa ostaja pri nas. Z mano vsak dan pridno hodi tudi v službo in si nabira delovnih izkušenj. Ima izreden karakter in kar težko nam bo, ko bo odšla v svoj novi dom. Iskreno bi se rada zahvalila njeni vzrediteljici Gerlind Roericht, da nam je zaupala to perspektivno kepico, edino psičko iz legla. Več o Loni, njenih starših, prednikih in njenem bratcu bo kmalu objavljeno v rubliki naši psi. Do takrat pa nekaj njenih slikic...


Marguery's Bellona (Lona)

ponosni solastnici; v Matejinem naročju Lonin bratec Boromir, ki ostaja v Nemčiji

5.6.2011
 

Zadnje čase se pri nas veliko dogaja. Diva se končno goni in v naslednjih dneh odhajamo na paritev v Avstrijo. Če bo vse potekalo kot mora, mladičke pričakujemo v začetku avgusta. Oba starša sta povsem zdrava, prijetnega karakterja in tipična predstavnika svoje pasme.

Preteklo je že 6 let od dne, ko sem dobila svoje najlepše, najčudovitejše, najvrednejše darilo-malo Nubo. Ne morem verjeti, kako hitro gre čas. Želimo si, da bi še dolgo ostala z nami in nam lepšala naš vsakdan s svojim optimizmom in ljubeznijo do vseh nas. Vse najboljše draga Nuba!

Dallasove lastnike sem uspela prepričati, da bi se veliki mrcinko lahko udeležil kakšne razstave, saj se je razvil v lepega predstavnika pasme. Tako sva se prvič predstavila na prijetni razstavi v Hrušici, kjer je prejel oceno odlično 2. Sodnik: B. Baič (SLO). Še malo vaje nama manjka, pa bo! Foto: Bešter.


Dallas Karantanski, 2 leti in pol

Dallas Karantanski, 2 leti in pol

Dallas Karantanski, 2 leti in pol

Imamo pa še eno veselo novičko. Iz Nemčije prihaja k nam mala, kosmata švicarska kepa izredno perspektivnih linij. V kolikor bo zdrava, bo v prihodnosti temelj naše druge (vzporedne) linije, ki bo nosila ime Karantanska. Živela bo pri solastnikih. Zaenkrat naj več o njej ostane še skrivnost...


10.5.2011
 

V nedeljo sva se z Divo udeležili mednarodne razstave CACIB Pohorje, kjer sva se odlično odrezali. Sodnica: Inese Pablaka (LAT).

Diva Karantanska (odprti): odlično 1, CAC, CACIB, BOB (najlepši predstavnik pasme)

Diva je tako izpolnila vse pogoje in pri samo 29 mesecih starosti postala slovenski (Ch.SLO) in mednarodni (Ch. INT) šampion v lepoti. Pogoj za pridobitev mednarodnega prvaštva so 4 zmage v treh različni državah, med prvo in zadnjo pa mora miniti najmanj leto dni. Pes konkurira za ta naziv šele od razreda vmesnih (15 mesecev) dalje, tako da ga je Diva zaključila praktično v najkrajšem možnem času. Bravo Diva! Želim ti še veliko uspehov v prihodnosti...


Diva Karantanska, 29 mesecev, BOB

Genja Karantanska, 7 mesecev, BOB najmlajši

Na Finskem pa se je svoje prve razstave udeležila tudi Genja Karantanska. Nastopila je v razredu najmlajših (6-9 mesecev), sodila je Bengt-Åke Bogren (SWE). Genja je prejela oceno zelo perspektivno 1, najlepši najmlajši pes in čudovit opis. Iskrene čestitke! Opis lahko preberete ::TU::.


20.4.2011
 

Zopet je za nami zanimiv vikend... V soboto smo odšli v Logatec navijat za Petra in Kala (Darta Karantanskega). Udeležila sta se namreč Dryland tekmovanja vlečnih psov, kjer sta v canicrossu (disciplina kjer pes v teku vleče vodnika) dosegla skupno 11. mesto. Dolžina proge je bila oba dni (soboto in nedeljo) nekaj več kot 5 km in je bila deloma speljana tudi v hrib. To razdaljo sta pretekla obakrat v približno 24 minutah. Iskrene čestitke obema, odlično sta se odrezala!!!


ogrevanje pred štartom

po štartu-Dart (Kal) vleče na vso moč

dajmooooo Peter in Dart Karantanski

V nedeljo pa naju je z Nubo čakala prva letošnja delovna preizkušnja-državna Rally obedience tekma. Ta je tokrat v organizaciji KD Barje potekala v Vrbljenah pri Igu, na prizorišču razstave, kar je pomenilo precej ljudi in tudi motečih dejavnikov. Lep izziv. Ker sva lansko sezono zaradi Nubine brejosti in mladičkov izpustili, je bila to prva tekma po jeseni 2009. Odrezali sva se odlično in prikazali dokaj lepo in zanesljivo delo, ki je zadostovalo za 1. mesto v kategoriji RO III. Bravo moja Nubica! Naj povem, da je Nuba še vedno edina predstavnica te pasme v Sloveniji, ki je izšolana do tako visoke stopnje poslušnosti. Z Divo žal nisva mogli tekmovati, saj po opravljenem izpitu v preteklem tednu še nisva prejeli delovne knjižice. Naslednja tekma bo konec maja v Ljubljani.


Nuba na progi

med izvjanjem vaj

in odhod s tekmovališča-perfektni poleg
  (foto: N. Bešter)  

Pa še novička o mladičkih našega G-legla. Pretekli vikend so se Gaia, Grant, Grof Patoche, Gandalf in njihovi lastniki domenili za srečanje in se vsi skupaj zbrali na Nizozemskem. Veselje mladičkov ob ponovnem snidenju je bilo nepopisno. Hvala vsem lastnikom za slikice in krasna poročila!


Gandalf in Grant (Liam), 6 mesecev

Grof Patoche, 6 mesecev

Gaia, Lianne, Barrat

skupinska

Rover, Ad, Gandalf

Liam (Grant) in Roland

12.4.2011
 

Pretekli vikend je bil za nas izredno uspešen, tako razstavno kot delavno. V petek sva se z Divo udeležili izpitov iz poslušnosti in uspešno opravili izpit iz Rally obedienca 1 (RO 1). Izpitov sta se udeležili tudi Nataša in Vila Karantanska, ki sta prav tako uspešno opravili izpit iz Rally obedienca 2 (RO 2). Čestitam! Z Natašo sva bili ponosni na najini pesjanki, ki sta se zelo izkazali. Foto: G. Nered.Hvala!


Diva Karantanska, RO 1

Diva Karantanska, RO 1

Diva Karantanska, RO 1

Vila Karantanska, RO 2

V nedeljo pa smo se odpravili v Italijo na specialno razstavo za 4 švicarske pasme-Raduno C.I.A.B.S. (Valeggio sul Mincio-VR). Sodelovali smo kar s štirimi psi-Valom, Nubo, Divo in Gaio. Dosegli smo fenomenalen uspeh, saj sta Val in Nuba premagala vse prijavljene pse/psice in se med seboj v finalnem delu pomerila za najlepšega predstavnika pasme. Mama in sin skupaj v ringu-lepo je videti kaj takega. Naslov najlepšega je tokrat pripadel Valu. Sodnik: Tuominen Matti (FIN).

Vilin Karantanski (odprti): odl. 1, CAC, BOS (najlepši samec), BOB (najlepši predstavnik pasme)
Nuba (šampioni): odlično 1, BOS (najlepša samica)
Diva Karantanska (odprti): odlično 3
Gaia Karantsnka (najmlajši): zelo perspektivna

Na koncu smo se za zabavo z Divo, Gaio in Valom predstavili tudi kot vzrejna skupina. Še enkrat hvala vsem (Matej, Mateja, Urša, Lianne in Ton) za prijetno družbo in čudovit dan! Posebej sem vesela, da sem po 4 mesecih ponovno videla Gaio, saj živi kar precej daleč stran.


Vilin Karantanski, BOS, BOB

Gaia Karantanska v teku

L-D: Papaya, Macbeth Bety, Diva Karantanska

L-D: Nuba, Princess Leia, Kim B2, Happy Tail

naša ekipa

vzrejna skupina
Karantanska

Dodali smo nove slikice Granta Karantanskega in Genje Karantanske. Zelo lepo se razvijata!


28.3.2011
 

Včeraj smo se z Divo, Dijkom in Dallasom udeležili vzrejnega pregleda v Domžalah, ki so ga vsi trije uspešno opravili. Bravo mrcinice! Vzrejni pregled je predpogoj za vzrejo. Dijk in Dallas sta tako od sedaj naprej na voljo za paritev za psičke z veljavnim vzrejnim dovoljenjem, več poglejte TU.

Prejeli smo čudovito slikico naše Gaie Karantanske v starosti 5 mesecev. Hvala Lianne!


Gaia Karantanska, 5 mesecev

Dallas Karantanski, 2 leti

Katja, Matej in Dijk

V začetku aprila se bomo z Nubo, Divo, Vilinom in Gaio Karantansko udeležili specialne razstave za švicarje v Italiji. Prijavljenih je precej psov in komaj čakam, da zopet spoznamo nekaj novih predstavnikov te pasme (in njihovih lastnikov seveda). Pred tem naju z Divo čaka še izpit iz poslušnosti in upam, da ga bova uspešno opravili. Držite pesti!


8.3.2011
 

Soboto in nedeljo smo preživeli na mednarodni razstavi v Zagrebu (CRO) in dosegli lepe uspehe. Tokrat se je razstavljala samo Diva. Oba dni je suvereno premagala vse prijavljene psice in nam tako dala razlog za veselje. S še zadnjima dodanima CAC nazivoma je namreč izpolnila vse pogoje za dosego naziva šampionka Hrvaške v lepoti (Ch.CRO). Bravo Diva, ponosna sem nate!

Sobota: sodnica Ligita Zake (LAT): Diva Karantanska (razred odprtih): odlično 1, CAC, CACIB
Nedelja: sodnica Uschi Eisner (A): Diva Karantanska (razred odprtih): odlično 1, CAC, CACIB


28.2.2011
 

Včeraj smo se na mednarodni razstavi v Grazu (A) ponovno odlično odrezali. Posebej je blestel naš Val (Vilin Karantanski), ki je premagal vse prijavljene švicarje in odnesel zaslužen BOB (najlepši predstavnik pasme). Uspeh pa je dopolnila še Diva. Sodnica: Maria-Luise D. Doppelreiter (A).

Vilin Karantanski (razred šampionov): odlično 1, CACA, CACIB, BOB
Diva Karantanska (razred odprtih): odlično 1, CACA, res. CACIB

Val je s tem zadnjim prisvojenim nazivom CACIB izpolnil tudi vse pogoje in tako postal tudi mednarodni šampion v lepoti (Ch.INT). Iskrene čestitke! Hvala vsem, ki ste navijali za nas.


Vilin Karantanski, IHA Graz, BOB

Peter in Dart Karantanski, 2 leti

trening tekma-finiš v cilj

Medtem ko nekateri pobiramo lepotne nazive na razstavah, drugi nabirajo kondicijo. Peter in Kal (Dart Karantanski) redno trenirata canicross (tek s psom, pri katerem pes vleče vodnika) in dosegata vse boljše rezultate. Lepo je videti švicarja, ki lahko v teku konkurira precej lažjim in vzdržljivejšim psom. Bravo Peter in Kal! Želimo vama veliko uspehov v prihodnosti! (Foto Kal: Žan Žepič)


16.2.2011
 

Vrnili smo se s počitnic na Pokljuki, kjer smo preživeli res čudovit teden. Pravzaprav je bilo že kar malo kičasto: perfektno sonce, čista modrina in lesketajoč sneg vsepovsod. Hribi in doline so komaj čakali, da jih raziščemo. Ker je Pokljuka najbolj poznana po biatlonu in neskončnih tekaških stezah, je bil tek na smučeh na sporedu vsak dan. Nuba in Diva sta tako nabrali kar precej kondicije-no pa tudi mi. Za nekaj dni so nas obiskali tudi Urša in njena bernca-Athos in Best. Zares smo uživali.


Diva Karantanska in Nuba

Diva Karantanska, 2 leti

Nuba, skoraj 6 let

Nuba

Athos, Diva Karantanska, Nuba, Best

Nuba in Diva med tekom

Na stran dodajamo prve slikice iz novih domov Gaie, Genje, Granta, Gandalfa in Grof Patoche-a. Poleg tega pa tudi nove slikice Vile in Darme. Hvala vsem njihovim lastnikom za trud.

Čas mladičkov je. Vilin Karantanski in Raylai v. Augusta Raurica sta ponosna starša 7 čudovitim mladičkom. Na voljo za oddajo bodo sredi marca. Za več informacij lahko kontaktirate vzreditelja. Devil Karantanski ima na Češkem leglo 3 mladičev, v marcu pa pričakuje novo leglo s Conny Quarterworld. Pričakuje pa tudi Dora Karantanska, in sicer svoje drugo leglo katerega oče je Karon. Mladički naj bi se skotili v aprilu. Gre za ponovljeno kombinacijo iz prejšnjega leta.

V naši psarni novo leglo načrtujemo konec pomladi, in sicer z Divo Karantansko. Pred tem nas čaka še nekaj razstav. Konec februarja odhajamo v Graz (A) in v začetku marca v Zagreb (CRO).


11.1.2011
 

Na stran dodajamo obsežen prispevek O VZREJI (klikni). Opisuje administrativne postopke (pridobivanje potrebnih dovoljenj pred samo paritvijo), pripravo psice za paritev in kotitev, potek paritve, brejost, porod ter oskrbo mladičev. Mislim, da bo prispevek v pomoč vsem novim vzrediteljem in koristno branje tudi za tiste, ki se odločajo za nakup mladička.STAREJŠE NOVICE: .::2007::. .::2008::. .::2009::. .::2010::. .::2011::.