22.12.2010
 

Iz psarne Karantanska Vam želimo vesel božič in srečno, čarobno, radostno, nasmejano in uspešno novo leto 2011! Uživajte z vašimi kosmatinčki in izkoristite vsak trenutek, da ga preživite z njimi. Kajti vse vam bodo tisočkrat povrnili-brez besed. A kljub temu boste vedeli, da jim pomenite vse na svetu. Nenehno mahajoč repek ob vašem prihodu domov, topel pogled, neizmerna hvaležnost, predanost in neskončno zaupanje. Poskrbite, da bo tudi njim v teh prazničnih dneh lepo...

::TULE:: pa lahko preberete kako je pri nas potekalo pasje odpiranje daril. Res smo se zabavali!


15.12.2010
 

Še nekaj dni in vsi mladički bodo odšli k novim lastnikom. Gaia že uživa v Italiji, Gandalf v Nemčiji in Grof Patoche v Belgiji. Genja za vikend odhaja na Finsko, Grant pa na Nizozemsko. Za Granta sem kar nekaj časa iskala primerne lastnike v Sloveniji (saj sem si resnično želela da en mladiček ostane pri nas in ga zato že ob začetku zadržala), žal pa jih nisem našla. Za v pesjak tega kužka s čudovitim karakterjem res ne damo (saj menim, da švicarji za izključno življenje v pesjaku niso primerni), saj želim da so naši psi enakovredni člani družine. Zato tudi on odhaja v tujino. Vsi so bili oddani v družinske roke, v kolikor bodo uspešno prestali vse teste pa jih bomo v prihodnosti lahko videli tudi v vzreji. Srečno!!! Več o naših dogodivščinah v zadnjih tednih si lahko preberete ::TU::.


Genja in Grant na obisku pri Valu


v BTC-ju

popoldanski počitek

Preslikan je bil tudi Dijk Karantanski. Njegovi rezultati so HD A, ED 0, OCD free! Čestitamo!!!

V kolikor nam bo čas dopuščal, naslednje leglo načrtujemo pomladi/poleti 2011. Za več informacij ali morebitne rezervacije nas prosim kontaktirajte.


4.12.2010
 

V leglo danes praznuje svoj tretji rojstni dan! Želimo jim vse najboljše. Super pesjančki ste!


29.11.2010
 

V torek so mladički iz D legla praznovali svoj 2. rojstni dan. Vse najboljše jim želim-da bi bili pridni in zdravi ter bi še dolgo razveseljevali svoje lastnike! Pred nekaj dnevi je zapadel prvi sneg. Nuba, Diva in naša mala banda so se ga močno razveselili. No, mladički so bili sprva nekoliko presenečeni nad to mrzlo, belo, puhasto stvarjo, sedaj pa se že veselo podijo in valjajo v njem. Nina je poslikala nekaj krasnih fotografij (ko je ravno začelo snežiti), ki jih objavljam tule. Hvala ti še enkrat!


Diva Karantanska in Nuba

Diva Karantanska

Nuba

Še skupinska slikica naših malih kepic. Res so luštni. Nove posamezne fotografije si lahko pogledate ::TU::, dodali pa smo še več fotografij in 2 krajša filmčka ::TU::.


od leve proti desni: Grant, Gandalf, Genja, Grof Patoche, Gaia Karantanska

Grant Karantanski še vedno išče nove lastnike. V kolikor ste zainteresirani zanj, nas kontaktirajte.

Pa še ena čudovita novica. Dobili smo rentgenske izvide slikanja še za Dallasa in Dumo Karantansko.
Dallas Karantanski: HD A, ED 0, OCD free
Duma Karantanska: HD A, ED 0, OCD free, oči: PRA, glavkom, katarakta free
Že 5 mladičkov iz D legla z brezhibnimi rezultati sklepov!
Hvala lastnikom, da so opravili slikanje.


22.11.2010
 

Grant Karantanski ponovno išče nove lastnike. Zaenkrat le znotraj Slovenije, saj bi rada da vsaj en mladiček iz tega legla ostane v naši bližini. Karakterno izredno stabilen samček, prijazen do ljudi in drugih živali, lepe konstitucije ter primeren tudi za vzrejo. V nov dom bo lahko odšel v začetku decembra. V kolikor ste zainteresirani nas kontaktirajte.

Z Divo in Valom smo se udeležili dveh razstav v Zagrebu - specialne in mednarodne.

Specialna razstava Moloss klub Zagreb, sodnik Joao Vasco Pocas (P):
Diva Karantanska (vmesni): odlično 1, CAC
Vilin Karantanski (odprti): odlično 1, CAC

Mednarodna razstava CACIB Zagreb, sodnica Brigitte Schjoth (DK):
Diva Karantanska (vmesni):
odlično 1
Vilin Karantanski (odprti): odlično 1, CAC

Val je tako izpolnil pogoje za svoj drugi šampionat in postal šampion Hrvaške v lepoti. Čestitamo! Grete pa nam je iz Avstrije poslala novo slikico Dume v starosti 22 mesecev. Hvala!


Matej in Vilin Karantanski

Neca in Diva Karantanska

Duma Karantanska, 22 mesecev

Imamo pa še eno čudovito novico. Diva je bila na RTG slikanju sklepov in je popolnoma zdrava. Izvidi slikanja so HD A, ED 0, OCD free. Zelo sem vesela! Slikana je bila pri skoraj 24 mesecih.


14.11.2010
 

Mladički so postali zelo zvedavi in prav vsak dan odkrijejo kaj novega ter skrbijo da nam ni dolgčas. Preizkušajo svoje ostre zobke (tudi na naših rokah in hlačah), ogromno se igrajo in lovijo, uživajo v "napadanju" plišastih igrač, nagajajo eden drugemu ter včasih pri tem tako renčijo in lajajo, da so prav smešni. Skoraj vsak dan dobimo kake nove obiske in jih tako navajamo na različne ljudi. Predstavljamo jim različne zvoke in predmete, počasi pa bomo začeli tudi s spoznavanjem novih krajev (vožnja z avtom). Dodajamo prve slikice v stoji ::TU::. Več novih slikic mladičkov pa ::TU::.


5.11.2010
 

Male mrcinice so vsak dan večje in bolj navihane. Sedaj že dirkajo naokrog, mi pa smo jim seveda povečali kotilnico na celo sobo in v njej pripravili številne rekvizite, s pomočjo katerih bodo razvijali svoje fizične in psihične sposobnosti. Da jim ni dolgčas skrbijo "hiša žogic", tunelčki, nešteto igrač in posebna igrača za vaje ravnotežja. Slednjo nam je iz Danske poslal naš prijatelj Ole, za kar se mu iskreno zahvaljujem! Mislim, da nam bo zelo prav prišla.

Nove slikice malih kepic v četrtem tednu starosti lahko najdete ::TU:: in ::TU::.


24.10.2010
 

Mladički imajo danes 18 dni in včeraj, na prekrasen jesenski dan, so bili prvič zunaj. Precej toplo je bilo in tudi sonček je tu in tam posijal skozi oblake. Male kepice že poskušajo narediti prve korake v ta širni svet. Mislim da jih bomo prav kmalu lovili naokrog, zaenkrat pa jih noge še ne držijo povsem. Oči so že odprte in počasi bodo dobili tudi prve zobke. Nuba jih je ves čas skrbno čuvala, mladički pa se niso preveč sekirali nad spremembo okolja in so po obilni malici kar hitro zaspali... Več slikic naših mladičkov si lahko pogledate ::TU::, nove posamezne slikice pa ::TU::.

Prilagam pa še nekaj jesenskih slikic Nube in Dive, ki smo jih posneli v preteklih dneh in eno skupno slikico dveh polbratov (iz prvega in drugega legla) - Vala in Kala. Lepa sta!


Diva Karantanska, 22 mesecev

Diva Karantanska, 22 mesecev

Diva in Nuba

Vilin in Dart Karantanski

16.10.2010
 

Ponovno je čas za nove slikice naših malih kepic (starost 10 dni). Poglejte ::TU::.

Dobili pa smo tudi lepo novico iz Češke. Devil je dosegel odličen rezultat-na specialni razstavi Zarybnična Lhota je zmagal v svoji kategoriji in si priboril svoj novi naziv CAC. Iskrene čestitke!


Devil Karantanski

Devil Karantanski (levo)

12.10.2010
 

Mladički so zdravi in lepo priraščajo. Postajajo vse bolj aktivni, njihovi glavni nalogi pa sta zaenkrat še vedno spanje in hranjenje. Dodali smo nove slikice v starosti 4 dni. ::TU::


8.10.2010
 

Nuba je po naravni poti skotila 5 čudovitih mladičkov-2 samice in 3 samčke. Zaenkrat vsi malčki lepo napredujejo. Kako bi ne, ko imajo tako skrbno mamico. Ponovno so bili vsi skoteni brez slednikov na zadnjih nogah. Srečna sem, da se je tokrat vse izteklo po načrtih. Skoraj sem že pozabila kako lepo je pestovati nežne, mehke kepice in poslušati njihovo zadovoljno cmokanje na seskih!


mladički - 1. dan
mladički - 1. dan
mladički - 1. dan

2.10.2010
 

Na Evropski razstavi v Celju so psi naše vzreje dosegli vrhunske uspehe, na katere smo zelo ponosni. Vsi trije so zmagali v svojih razredih, Diva pa je dosegla tudi 2. mesto med vsemi prijavljenimi psicami in si tako priborila naziv VICE EVROPSKE PRVAKINJE. Bravo! Prijavljenih je bilo 36 švicarjev, samce je sodil ruski sodnik g. Andrey Klishas, samice pa priznani slovenski sodnik g. Janez Plestenjak. Vsi trije so bili v ringu predstavljeni s strani svojih lastnikov.

Diva Karantanska (vmesni): odlično 1, CAC, res.CACIB, VICE EVROPSKA PRVAKINJA V LEPOTI
Devil Karantanski (vmesni): odlično 1, CAC, šampion Slovenije v lepoti
Vilin Karantanski-Val (odprti): odlično 1, CAC


Diva Karantanska

Devil Karantanski

razred odprtih samcev, Vilin Karantanski 2. z leve

Devil Karantanski in Korolestvo GP Pamir

Vilin Karantanski

izbor CACIB (iz leve: Devil in Vilin Karantanski, Klark)

Tudi na specialki smo se odlično odrezali. Psice je tokrat sodil g. Andrey Klishas (RU) in samce mična ga. Ramune Kazlauskaite (LV).

Diva Karantanska (vmesni): odlično 2, res. CAC
Devil Karantanski (vmesni): odlično 1, CAC
Vilin Karantanski (odprti): odlično 1, CAC

Devil je tako z dvema zmagama (na Evropski in specialni razstavi) v razredu izpolnil tudi pogoje za dosego naziva šampion Slovenije v lepoti. Iskrene čestitke Devil in Pavla! Naj ju pohvalim, da sta se odlično odrezala tudi prejšnji vikend na mednarodni razstavi v Tullnu (A), kjer je Devil zmagal in prejel oceno odlično 1, CAC, CACIB, BOB in postal Tulln Bundessieger. Sodil je S. Frisk (S).

Nuba je že precej okrogla. Mladičke pričakujemo v naslednjem tednu. Pred nekaj dnevi sem lahko prvič čutila, kako brcajo v njenem trebuščku. Srečno Nuba!


22.9.2010
 

Nuba se v 44. dnevu brejosti še vedno odlično počuti in je v perfektni kondiciji. Njen trebušček postaja vse večji in kmalu bomo morali nekoliko skrajšati naše vsakodnevne sprehode. Težko že pričakujemo male razgrajače, Nubi pa želimo mirno in lahko kotitev! Več o pričakovanem leglu TU.


Nuba, 44. dan brejosti

Naslednji teden (v sredo in četrtek) se bomo z Divo in Vilinom Karantanskim udeležili specialne in evropske razstave, ki se bosta tokrat odvijali v Celju. Prijavljenih je kar nekaj švicarjev. To je ena izmed največjih razstav, ki si jo bo v naslednjih letih mogoče ogledati pri nas. Lepo vabljeni.


4.9.2010
 

Z velikim veseljem sporočamo, da v oktobru pričakujemo izredno perspektivno leglo velikih švicarskih planšarskih psov (brejost potrjena z ultrazvokom). Starša bosta tokrat Nuba in Harley Swiss Star v.d. Wonneproppen. Več o pričakovanem leglu si lahko pogledate TU. V kolikor se zanimate za mladička iz te kombinacije nas zaradi velikega zanimanja prosim čim prej kontaktirajte.


Nuba (Nera)

Harley Swiss Star v.d. Wonneproppen

Prejšnjo nedeljo smo se udeležili državne razstave v Trbovljah. Diva in Val ste se ponovno odlično odrezala in premagala vse prijavljene švicarje (9). Na koncu sta se v ringu med sabo pomerila za najlepšega predstavnika pasme in tokrat je zmago ponovno odnesel Val.

Diva Karantanska odlično I, CAC, BOS
Vilin Karantanski odlično I, CAC, BOB

Val je s tem tudi izpolnil vse pogoje za dosego naziva prvak Slovenije v lepoti. Čestitam!

Obiskala sem Vrana Karantanskega (Marsa). Razvil se je v izredno lepega samčka. Slikice TU.


27.7.2010
 

Iz Danske smo se vrnili s krasnimi vtisi in tudi lepimi razstavnimi uspehi. Več o svetovni razstavi, švicarskem kampu in našem popotovanju si lahko preberete TU.


Diva v ringu

Nuba in Diva

Dora Karantanska z mladiči

Dora Karantanska je pred nekaj dnevi skotila svoje prve mladičke, in sicer 4 samičke in 4 samčke. Želimo jim vse najboljše: obilico zdravja in čudovite nove domove. Srečno mali švicarčki!

Devil je postal mladinski šampion Češke in tako zaključil že svoj drugi mladinski šampionat. Tudi na svetovni razstavi se je z lastnico Pavlo izredno lepo predstavil. Iskrene čestitke!

Karantanci pa pridno nabiramo tudi delovne izpite. Vila je opravila izpit iz Rally obedienca I (RO I), Dallas Karantanski pa izpit iz poslušnosti s preizkusom v urbanem okolju (Bbh). Obema iskreno čestitamo in jima želimo še veliko uspehov v prihodnosti!


13.6.2010
 

Včeraj smo bili na mednarodni razstavi IHA Klagenfurt (A). Sodnica: ga. Gabriela Schrank (A).
Diva Karantanska (razred vmesni): odlično 1, CAC, CACIB
Vilin Karantanski (razred odprti): odlično 1, CAC
Po razstavi sva se z Matejem ustavila še ob Vrbskem jezeru, kjer sta se Diva in Val malo ohladila. Res čudovito jezero in naslednje leto definitivno vzamemo s sabo tudi kopalke in brisače.


Vilin in Diva Karantanska, Vrbsko jezero

Peter in Dart (foto: P. Zupančič)

Matej in Dijk na poti na Jošta

Dart Karantanski (Kal) in Peter sta v soboto opravila svoj prvi izpit iz poslušnosti - RO 1. Čestitke obema! Prilagam pa še njuno slikico iz canicrossa, ki ga redno trenirata. Super team!

Devil se je udeležil državne razstave psov - Klatovy (CZ), ki jo je sodil g. Václavík Miroslav. Znova je premagal vse švicarje in prejel oceno odlično 1, CAC, državni zmagovalec, BOB. Iskrene čestitke!

Prejeli smo tudi nove slikice naših psov: Dallasa, Kala, Dijka in Vile. Ogledate si jih lahko pod rubliko mladiči, leglo D oz. V in kliknite na ime posameznega psa ali pa enostavno kliknite na ime tukaj...

Še približno 10 dni nas ločuje do odhoda na svetovno razstavo psov, ki se letos odvija na Danskem. Upam, da se nazaj vrnemo s čim lepšimi vtisi in novimi prijateljstvi... Komaj čakam!


20.5.2010
 

Danes Nuba praznuje že svoj 5. rojstni dan. VSE NAJBOLJŠE kosmatinka moja!!! Srečna sem, da si z nami in nas iz dneva v dan razveseljuješ s svojim mahajočim repkom, s svojim čudovitim pasjim nasmeškom, s svojimi tisočerimi norčijami... Hvala, da sem zaradi tebe spoznala toliko krasnih ljudi... Srčno upam, da še dolgo ostaneš z nami in da bomo skupaj hiteli novim "zmagam" naproti!


Nuba s svojo tortico

Nuba

Nuba, Neca in Diva Karantanska

Z Uršo in njenima bernijema smo se v nedeljo odpravili na Golico med narcise. Prilagam nekaj fotografij. Ujeli smo krasen dan in mislim, da sva tako midve kot pesjani zelo uživali!


Athos, Best, Nuba, Diva

Diva Karantanska

Po napornem sprehodu se prileže kosilo...

11.5.2010
 

Pretekli vikend je bil spet popolnoma razstavno obarvan in psi iz naše vzreje so tokrat resnično blesteli. V soboto sta se Devil in Dora Karantanska udeležila specialne razstave Rožnov pod Radhoštěm na Češkem. Sodnica: Ga. Lisbet Ramsing (DK). Prijavljenih je bilo kar 73 švicarjev!

Dora Karantanska (vmesni): odlično 1, CAC, BOS (najlepša psica), klubska prvakinja
Devil Karantanski (vmesni): odlično 1, CAC, BOB (najlepši predstavnik pasme), klubski prvak

Devil in Dora sta tako pri samo 17. mesecih starosti premagala vse prijavljene švicarje, nato pa se med sabo pomerila še za najlepšega predstavnika pasme. Tokrat je bil uspešnejši Devil. Glede na število prijavljenih psov je to res fantastičen uspeh!!! BRAVO! Hvala Milena za krasne fotke in hvala, da si mi sporočila to veselo novico. Želim vam obilo uspehov tudi v prihodnosti!


Devil Karantanski

Dora Karantanska

V nedeljo pa smo z Matejem, Nubo, Divo in Vilinom Karantanskim odšli v Vrbljene pri Igu, kjer se je odvijala državna razstava vseh pasem. Razstavni prostor je bil tokrat res čudovit, sredi krasne narave in z reko v neposredni bližini (kjer so se pesjani namakali). Diva in Vilin sta se pomerila v ringu, Nuba pa je tokrat navijala za svoj podmladek in se prišla na razstavo samo zabavat. Sodnik: g. Mile Aleksovski (MAK). Prijavljenih je bilo "le" 8 švicarjev, vzdušje pa je bilo kljub temu super.

Diva Karantanska (vmesni): odlično 1, CAC, BOS (najlepša psica)
Vilin Karantanski (odprti): odlično 1, CAC, BOB, BIG (najlepši pes celotne druge FCI skupine)


Diva Karantanska (foto: Jevšnik)

Vilin Karantanski v izboru za BIS (foto: Merela)

Vilin se je izredno lepo predstavil v ringu in dosegel odličen uspeh. Zmagati najprej med vsemi švicarji in nato med predstavniki celotne 2. FCI skupine (ki šteje preko 40 pasem) ni kar tako. Iskrene čestitke vsem kosmatincem in njihovim lastnikom za tako krasne rezultate! In hvala vsem, ki nam pošiljate fotografije svojih (malo še vedno tudi naših) štirinožnikov! Zelo smo jih veseli.


3.5.2010
 

Novi zdravstveni rezultati "naših" psov. Devil Karantanski: HD A, ED 0, OCD 0. Čestitke!!!

Včeraj je iz daljne Poljske (iz ene najstarejših evropskih psarn) na Gorenjsko pripotoval mali Vili (Cerber Refugium Polonica). Vili ima izredno zanimiv rodovnik in upam, da bo v prihodnosti lepa pridobitev za slovensko vzrejo... Srečno Vili! Naj ti bo lepo v tvojem novem domu...

Vili - Cerber Refugium Polonica (FCI)

Poleg tega pa je padla še ena pomembna odločitev. Ker to poletje pri nas ne bo mladičkov, v juniju odhajamo na Dansko, kjer se bomo z Nubo, Divo in Valom udeležili svetovne razstave vseh psov. Zelo se veselim ponovnega srečanja z vzreditelji iz vsega sveta! Uuuiiiihaaaaaa....


25.4.2010
 

Zopet smo prejeli nekaj odličnih novic iz tujine. Dora in Devil Karantanski sta se udeležila klubske razstave KCHMPP Mlada Boleslav (Češka), ki je potekala 17. aprila. Sodelovalo je 23 švicarjev.

Dora Karantanska (razred vmesnih): odlično 1, CAC
Devil Karantanski (razred mladih): odlično 1, PRM, JBOB, klubski mladinski prvak, BOB

Devil je tako pri le 16. mesecih starosti, zopet premagal vse prijavljene švicarje! Zadnje čase res blesti v ringu in dosega vrhunske uspehe. Čestitke obema kosmatincema in njunim lastnikom.


Devil Karantanski, 16 mesecev

Dora Karantanska, 16 mesecev

Diva in Nuba

Nuba

Diva
Karantanska

In pa še vesela novička iz Nemčije. Zdravstveni izvidi Vente Karantanske so HD A, ED 0, OCD 0, kar pomeni, da je Venta popolnoma zdrava. Zelo smo veseli te novice!


18.4.2010
 

Vilin Karantanski je danes na mednarodni razstavi v Mariboru zmagal med švicarji in osvojil naziv prvak pasme (BOB). Sodnica: ga. Lidija Okleščen (SLO). Bravo Matej in Val!

Vilin Karantanski (razred odprtih): odlično 1, CAC, CACIB, BOB

Na poti nazaj pa sva se z Matejem spotoma ustavila še pri Valovih in Lolitinih mladičkih. Sedaj so stari že 7 tednov in bodo kmalu začeli odhajati v nove domove. Nastalo je nekaj luštnih slikic! Na voljo za oddajo je še samček in nekaj psičk. Če iščete mladička, vam lahko posredujemo kontakt.


Vilin Karantanski, CAC, CACIB, BOB

Lolita z mladiči

Matej, Val in "mali Val"

Imamo pa tudi eno ne preveč veselo novico. UZ pregled je pokazal, da Nuba ni breja. Ponovno paritev tako predvidoma načrtujemo jeseni. Žal nam je za vse, ki čakate na Nubine mladičke...


11.4.2010
 

Devil Karantanski je na razstavi v Nitri (Slovaška) zopet poskrbel za prijetno presenečenje, saj je ponovno premagal prav vse prijavljene švicarje (in to ponovno iz kategorije mladih) in si priboril že svoj drugi BOB (prvak pasme). Zelo smo ponosni nanj in mu želimo še veliko uspehov!

Devil Karantanski (razred mladih): odlično I, PRM, JBOB, BOB

Bravo Pavla in Devil!


Devil Karantanski, 16 mesecev

Devil Karantanski, 16 mesecev

Diva Karantanska

Na stran dodajamo prispevek o PREHRANI naših psov... Prijetno branje. TU


15.3.2010
 

Dora Karantanska je bila kot prva iz našega D-legla na rentgenskem slikanju sklepov. Njeni rezultati so odlični: HD A, ED 0, OCD 0. Bravo Dora! Zelo smo se razveselili te novice. Čestitke tudi njenim lastnikom, katerim želimo še mnogo uspehov z Doro in uresničitev vseh zastavljenih ciljev.

Z Nubo sva se včeraj vrnili iz Češke, kamor sva odšli na prav poseben "obisk". Nuba je bila uspešno parjena s samcem Califfo v. Blasenneuhaus (uvožen iz Švice; HD A, ED 0, OCD 0, oči proste vseh bolezni) in upam, da v mesecu maju pričakujemo mladičke.


Califfo in Nuba

Califfo v. Blasenneuhaus

Med najinim postankom na Češkem pa sva obiskali tudi Pavlo in Devila. Nekaj njegovih novih fotografij najdete TU. Mislim, da se zelo lepo razvija in da bomo v prihodnosti še lahko slišali o njem. Hvala Pavli in lastnikom Califfa za izkazano gostoljubje in prijazen sprejem!


8.3.2010
 

Včeraj smo se udeležili mednarodne razstave v Grazu (A) in zopet dosegli vrhunske uspehe. Posebej je presenetila Diva Karantanska, ki je s komaj 15. meseci zmagala med vsemi psicami in dosegla izjemen rezultat. Priznam, da nisem verjela, da je kaj takega sploh mogoče! Prijavljenih je bilo 15 psov. Sodnica: Poduscha-Aigner Phyllis (A).

Diva Karantanska (razred vmesnih): odlično I, CAC, CACIB, BOS
Vilin Karantanski (razred odprtih): odlično I, CAC, res. CACIB

Iskrene čestitke tudi Mateju in Vilinu!


27.2.2010
 

Z Matejem, Divo in Valom smo se udeležili mednarodne razstave CACIB Zagreb, kjer sta se oba naša kosmatinca odlično odrezala. Sodnik: g. Nikša Lemo (Cro).

Vilin Karantanski (razred odprti): odlično 1, CAC, CACIB, BOB
Diva Karantanska (razred vmesni): odlično 1, CAC, CACIB, BOS

Diva je s tem uspehom pri samo 15 mesecih odprla hrvaški in mednarodni šampionat.

Diva Karantanska, 15 mesecev (foto: Bešter)
Vilin Karantanski, 2 leti midve z Divo

Imamo pa še eno krasno novico. Nuba je namreč postala babica, saj sta Vilin Karantanski in njegova izvoljenka Lolita ponosna starša 9-ih mladičkov. Iskrene čestitke Loliti in lastnikom!


19.2.2010
 

Prejeli smo nove fotografije Dore Karantanske v starosti 14 mesecev. Izredno lepo se razvija. Kmalu bo nared tudi naša nova spletna stran. Lepo vabljeni k ogledu.

Dora Karantanska, 14 mesecev
Dora Karantanska, 14 mesecev

4.2.2010
 

Letošnja zima je za švicarje idealna, saj imamo končno ogromno snega. Mislim da ni potrebno posebej poudarjati, kako zelo naše mrcine obožujejo takšno vreme. Nuba in Diva izjemno uživata v sprehodih in dirkanju po zasneženih travnikih in gozdovih. Lovljenje po novozapadlem pršiču pa je sploh poseben žur. Prilagam nekaj fotografij, ki smo jih posneli v preteklih dneh... Konec februarja in v začetku marca se bomo z Divo in Vilinom Karantanskim udeležili dveh mednarodnih razstav - v Zagrebu (Cro) in Grazu (A). Držite pesti!

Nuba Nuba Nuba 4,5 let
Diva Karantanska Diva Karantanska Diva Karantanska, 14 mesecev
Diva Karantanska in Nuba Nuba in Diva Karantanska Nuba in Diva Karantanska

Prejeli pa smo tudi krasno novico iz Češke-Devil Karantanski je na mednarodni razstavi na Slovaškem v izredno močni konkurenci zmagal in prejel oceno odlično 1, PRM, JBOB in BOB! Prijavljenih je bilo kar 18 švicarjev, tudi takih, ki navadno posegajo pa najvišjih mestih. Iskrene čestitke Devilu in njegovi lastnici. Za tako mladega psa je to izjemen uspeh!


20.1.2010
 

V soboto smo se udeležili specialne razstave za švicarje, ki je potekala v Ljubljani. Udeležilo se je je 21 švicarjev iz Slovenije in tujine. Kvaliteta prijavljenih psov je bila izredno visoka, posebej med psicami, saj so bile prijavljene tudi tri najviše uvrščene psice iz letošnje svetovne razstave. Rezultati pa so naravnost fantastični! Sodnica: ga. Katja Rožman (SLO).

Nuba (razred šampionov): odlično 1, CAC, BOS, klubska prvakinja za leto 2010
Diva Karantanska (mladi): odlično 1, PRM, J BOB, mladinska klubska prvakinja za leto 2010
Vilin Karantanski (odprti): odlično 2

Diva Karantanska, mladinska klubska prvakinja Nuba, klubska prvakinja Vilin Karantanski in Nuba

Razveselilo me je, da se je razstave udeležil tudi Nubin očka, Yoster v. Ralligholz. Sedaj ima že 8 let in pol, a je kljub temu v odlični kondiciji. Nastopil je v razredu veteranov in postal najlepši vetran. Prilagam še eno skupinsko slikico, na kateri pa na žalost ni vseh psov. Hvala vsem za prijetno družbo in hvala tudi vsem tistim, ki ste prišli navijat za nas! Se vidimo...

Nekaj sodelujočih psov(od leve proti desni): Odin od Art, Romanticarca, Vilin Karantanski, Yoster v. Ralligholz, Nuba, Diva Karantanska, Jantar, Klark, Princess Leia from Swiss Star, Farao from Swiss Star

Manjkajo: Double D Dana, Tim, Gran Vencedor Aragorn, Berta Superstar, You are not alone della Blenda, Remember the time della Blenda, Raylai v Augusta Raurica, Sennenhund Rossi Hosta della Blenda, Gran Vencedor Beatriss


12.1.2010
 

Novoletno rajanje je za nami in že se pripravljamo na nove dogodivščine. Iskrena hvala vsem za številne voščilnice in lepe besede, ki ste nam jih poslali v teh prazničnih dneh. Posebej nas je presenetila družina Birsa, ki je v kuverto priložila tudi darilci za Nubo in Divo. Urša pa nam je naredila čisto pravi "swissy" koledar. Res lep izdelek, ki že krasi mojo steno.
V soboto se bomo z Nubo, Divo, Valom in Kalom udeležili specialne razstave, ki bo potekala v Ljubljani. Lahko nas pridete pogledat. Zagotovo bo zabavno. Dodajam pa še nekaj novih fotografij, ki so nastale v teh tednih. Nataša nam je poslala čudovito fotko Vile, ki postaja prava lepotička. Bila pa sem tudi na obisku pri Donu. Nastalo je nekaj novih slikic, ki si jih lahko pogledate TU. Hvala njegovim lastnikom za vso prijaznost in izkazano gostoljubje.

Vila Karantanska, 2 leti Nuba s svojo kačo Čestitka za Nubo in Divo
Diva in njena hobotnica Diva, 13 mesecev Don Karantanski, 13 mesecev


STAREJŠE NOVICE: .::2007::. .::2008::. .::2009::. .::2010::. .::2011::.