24.12.2009
 

Vsem prijateljem želimo vesel Božič in srečno novo leto 2010!

Diva Karantanska Diva in Nuba Nuba

4.12.2009
 

Danes imamo zopet razlog za slavje, saj mladički iz našega V-legla praznujejo svoj 2. rojstni dan. Val, Vila, Vita, Viva, Mars in Venta želimo vam VSE NAJBOLJŠE! Naj vas povsod spremljata sreča in zdravje, naj bo vaše življenje mavrično in razigrano.

Prejšnji vikend sva z Nubo opravili še zadnji, najvišji izpit iz Rally obedienca, in sicer RO IV. Sam izpit obsega izvajanje vaj tako po levi, kot tudi po desni strani vodnika (vaja "poleg" in vsi ostali elementi tudi na desni). Sodil nam je g. Rado Lukanc. Bravo moja zlata Nubica!!!

Za popestritev pa še ena slikica. "Očka" našega D legla, Baron, je na največji razstavi na Nizozemskem že drugič postal Amsterdam Winner za kar mu iskreno čestitamo!

Baron (Laris Corbett Canis v.d. Zuiderwaard) in Roy

Amsterdam Winner 2009

foto: M. Velders


24.11.2009
 

Z Nubo, Divo in Valom smo se udeležili specialne razstave - klubskega prvenstva za molosoidne pasme, ki je potekala v Zagrebu. Sodnik: g. Peter Monfoort (NL). Rezultati:

Diva Karantanska odlično 1, PRM, JBOB, mladinska klubska prvakinja (razred mladih)
Nuba odlično 1, CAC, klubska prvakinja (razred šampionov)
Vilin Karantanski odlično 1, CAC (razred vmesnih)

Mislim, da si prav vsi trije zaslužijo iskrene čestitke! Imeli smo se super.

sodnik g. Peter Monfoort (NL), Diva, Neca, Nuba

Danes naše D-leglo praznuje svoj prvi rojstni dan. Ne morem verjeti kako hitro je minilo tole leto. Želimo jim vse najboljše! Da bi še dolgo razveseljevali svoje lastnike, da bi bili zdravi, pridni in tudi malo navihani, da bi čim večkrat dobili ogromne mesnate kosti za glodanje, ki jih tako obožujejo in da bi vedno imeli na voljo dovolj rok za "čohanje". Uživajte D-jevčki!

Diva Karantanska (1 leto) s svojo tortico Dallas Karantanski (1 leto) in njegova tortica

Pred nekaj dnevi smo se odpravili na sprehod z Uršo, Athosom in Bestom... Kot vedno so pesjani zelo uživali, z Uršo pa sva se malo naklepetali. Ni nam dolgčas...

Athos, Best, Nuba, Diva Diva in konji - le poglejte kako se išče miške konjiček

19.11.2009
 

Obiskala sta nas Val (Vilin Karantanski) in Matej. V čudovitem sončnem vremenu smo se skupaj odpravili na sprehod in naredili nekaj lepih jesenskih fotografij.

Vilin Karantanski, Nuba, Diva Karantanska Vilin Karantanski, Nuba, Diva Karantanska Diva Karantanska in Nuba
Diva Karantanska Diva Karantanska Vilin Karantanski in Diva Karantanska
Nuba Nuba Vilin Karantanski

7.11.2009
 

Z Divo sva se udeležili mednarodne razstave CACIB Šempeter. Konkurenca ni bila prav velika, saj je bilo tokrat prijavljenih le 6 švicarjev. Sodnica: ga. Katrin Lahi (EST).

Diva Karantanska odlično 1, PRM, JBOB

Diva je s tem tretjim osvojenim naslovom PRM, s samo 11 meseci, postala tudi mladinski šampion Slovenije v lepoti (Ch.J. Slo). Bravo moja mala mrcinica!!! Še na mnogo uspehov...

Diva Karantanska

Foto: Bešter in Merela


1.11.2009
 

Z Nubo sva se 18. oktobra udeležili zadnje državne tekme iz Rally Obedienca v tej sezoni. Dosegli sva odlično 3. mesto v kategoriji RO III. Sodnik: g. Sašo Cvek. Zanimivo, da smo bile prve tri tekmovalke uvrščene povsem enako kot na krimovi tekmi. Pika na I: skupno sva uvrščeni na 3. mesto v seštevku državnega prvenstva Slovenije za leto 2009, v kategoriji RO III. BRAVO!!! Mislim, da je Nuba tudi letos dokazala, da je poleg razstavnih uspehov, tudi odlična delovna psica. Ni jih veliko, ki se lahko pohavlijo s takimi uspehi na obeh področjih.

Kmalu pa nas že čakajo nove razstave. V novembru se bomo udeležili dveh. Prihajajoči vikend z Divo odhajava v Vrtojbo, na mednarodno razstavo psov, 20.11. pa se bomo z Nubo, Divo in Valom pokazali na specialni klubski razstavi v Zagrebu. Komaj čakamo!


15.10.2009
 

Iz svetovne razstave vseh psov, ki je potekala pretekli vikend na razstavišču v Bratislavi se vračamo s sanjskimi uspehi! Posebne čestitke gredo seveda Nubi, ki je postala VICE SVETOVNA PRVAKINJA v lepoti, torej druga najlepša psica na svetu! Še enkrat je dokazala, da je res izredna psica, tipična predstavnica pasme s čudovitim karakterjem.
V nedeljo smo se udeležili tudi specialne razstave, ki jo je organiziral tamkajšnji klub za švicarske pasme. Rezultati (za ogled ocenjevanja klikni na POSNETEK):

-Svetovna razstava Bratislava, prijavljenih 69 švicarjev, sodnik: g. Milivoje Uroševič:

Nuba (razred šampionov): odlično 1, CAC, res. CACIB, vice svetovna prvakinja v lepoti
POSNETEK 1 --- POSNETEK 2
Val-Vilin Karantanski (razred vmesnih): odlično 4
POSNETEK
Devil Karantanski (razred mladih): odlično 4
POSNETEK
Diva Karantanska (razred mladih): prav dobro
POSNETEK
Diva je v ringu pokazala vse svoje bedarije, med tekom je skakala kot kobilica, namesto stanja se je raje malo valjala po tleh. Mislim, da se bova morali lotiti "show teningov", saj se mora na takih razstavah pes tudi temu primerno obnašati...

-Specialna klubska razstava Čierna voda, prijavljenih 40 švicarjev, sodnica: ga. Uschi Eisner:

Nuba (razred šampionov): odlično 1, CAC
Val-Vilin Karantanski (razred vmesnih): odlično 1, CAC
Diva Karantanska (razred mladih): odlično 4

Nuba si je z dvema zmagama v razredu šampionov-na svetovni in specialni razstavi, prislužila tudi naziv šampion Slovaške v lepoti! Hvala vsem, ki ste navijali za nas! Še nekaj slik...

 

Nuba, odl. 1, CAC, r. CACIB, vice europska prvakinja Nuba Nuba
Diva Karantanska Vilin Karantanski, odl. 4 (levo) Devil Karantanski, odl. 4 (levo)

4.10.2009
 

Z Nubo sva se danes udeležili državne tekme v Rally obediencu, ki je potekala na poligonu KD Krim in dosegli 3. mesto v kategoriji RO III. Sodnik: g. Marjan Polajnar

Prejšnjo soboto smo se z Divo, Valom in Kalom udeležili mednarodne razstave v Celju:
Diva Karantanska: odlično 1, PRM
Val (Vilin Karantanski): odlično 1, CAC, res. CACIB
Kal (Dart Karantanski): prav dobro
Čestitke vsem trem! Sodnica: ga. Lisbeth Mach (CH). Za Kala in Petra je bila to njuna prva razstava in prepričana sem, da jima bo z nekoliko vaje naslednjič šlo še bolje!

Diva Karantanska 10 mesecev Kal (Dart Karantanski) 10 mesecev Val (Vilin Karantanski) 21 mesecev
Diva, Kal in Val (foto: N. Bešter) Tim, Nuba, Diva Val, Kal, Tim, Nuba, Diva

V drugi polovici septembra smo bili na morju... Z nami so seveda potovali tudi naši pesjani. Imeli smo se super. Hvala Mateju, Urši, Valu, Bestu in Athosu za krasno družbo!

Nuba Diva Karantanska Diva Karatanska
Val (Vilin Karantanski) Diva in Nuba Diva Karantanska
Best Best, Athos, Diva, Nuba Nuba in Diva

Konec tega tedna odhajamo na svetovno razstavo v Bratislavo. Prijavljenih je kar 69 švicarjev, zato bo to odlična priložnost za srečanje s starimi znanci in tujimi vzreditelji, zagotovo pa tudi prava paša za oči, saj se le malokrat zbere tako veliko število švicarjev na enem mestu. Držite pesti za naše kosmatince! Da se bomo zabavali pa sploh ne dvomimo...


14.9.2009
 

Zopet imamo za vas ogromno novičk. V zadnjem mesecu in pol sem imela res ogromno dela-predvsem z učenjem. Prejšnji teden sem namreč diplomirala in postala doktor veterinarske medicine. Menim, da mi bo znanje, ki sem ga pridobila tekom študija in ki ga še bom pri nadaljnem delu v veliko pomoč pri zagotavljanju kvalitetne vzreje.

Včeraj sva se z Nubo udeležili RO tekme, kjer sva pokazali lepo delo in zasedli 2. mesto. Pred približno 2 mesecema sem se odločila za spremembo načina treninga. Čeprav zaradi mojih obveznosti nisva delali veliko, se rezultati že kažejo (bolj dinamično delo). Sodnik: g. Kolman.

 

Tekmovali sva tudi prejšnji vikend na Barju in prav tako zasedli 2. mesto. Sodnik g. Lukanc.

Konec avgusta smo se udeležili tudi dveh razstav. Na Hrvaško (CAC Samobor) sva odšli z Nubo, ki je premagala močno konkurenco, dobila odlično 1, CAC in BOB, za nameček pa še med vsemi pasmami 2 FCI skupine zasedla 3. mesto. Bravo Nuba!!! S tem sva tudi zaključili hrvaški šampionat v lepoti! Sodnik: g. Dušan Paunović (SRB). Naslednji dan sva z Divo odšli v Trbovlje. Tudi ona je zmagala v konkurenci mladih psičk, prejela oceno odlično 1 in PRM in s tem odprla slovenski mladinski šampionat. Sodnik: g. Miroslav Zidar (SLO).

Nuba - 3 mesto BOG II

foto: Nina Bešter

V začetku septembra se je Val (Vilin Karantanski) udeležil vzrejnega pregleda v Domžalah, ki ga je seveda opravil in je od sedaj naprej tudi na voljo za parjenje! Več o njem ::TU::.

Val Kal (Dart Karantanski)

Dobili smo luštno slikico našega Kala (Darta Karantanskega), ki je dopustoval na Pagu. Obiskala nas je Darma. Res je že prava damica in zelo podobna Divi. Slike smo dodali ::TU::.

Prilagam pa še nekaj slik Nuba in Dive, ki so nastale v teh poletnih mesecih.


21.7.2009
 

Poletje je... Čas za dolge sprehode, norenje po travnikih, poziranje v pšenici, namakanje v potoku, kopanje miši, uživanje... Prijetne počitnice vam želimo! Dodali smo tudi novo slikico Devila Karantanskega iz njegovo prve razstave, ki se je je udeležil maja. Več ::TU::.

Diva Karantanska Diva Karantanska Diva
Nuba Nuba Nuba in Diva

9.7.2009
 

Val (Vilin Karantanski) je bil na rentgenskem slikanju sklepov. Razveselil nas je s krasnimi rezultati: HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0 (kolčni, komolčni in ramenski sklep popolnoma brez znakov displazije ali odkruškov). Čestitke! Slikanje je bilo opravljeno na veterinarski fakulteti v Ljubljani, slike pa ocenjene pri prof.dr. Bojanu Zorku. Val bo po opravljenem vzrejnem pregledu na voljo za paritev (za psičke z veljavnim vzrejnim dovoljenjem seveda).

Z Nubo sva končno obiskali tudi Vito Karantansko. Uživa v čudovitem družinskem okolju in res sem vesela, da ima tako super lastnike. Zahvaljujem se družini Plešec za lep sprejem in krasen sprehod po okolišnjih travnikih. Psička izgleda zelo perspektivno, zato upam, da jo bomo morda v prihodnosti lahko videli tudi na kakšni razstavi. Več slik lahko vidite ::TU::.

Vita Karantanska (18 mesecev)

Dodali smo tudi nove slike Vile, Dijka in Dallasa Karantanskega (glej pod mladiči-V in D leglo).


29.6.2009
 

Nekaj časa se že nismo oglasili, zato imamo kar precej novic... Devil Karantanski se je na Češkem udeležil svoje prve raztave in prejel oceno zelo perspektivno 1. Iskrene čestitke njegovi lastnici! Že tretji mladiček iz našega D legla, ki je prejel tako perspektivno oceno. Prejšnji teden sta Nataša in Vila Karantanska opravile izpit iz poslušnosti s preizkusom v urbanem okolju (BBh). Bravo tudi za ta uspeh! Obiskal nas je Kal (Dart Karantanski). Skupaj smo odšli na sprehod, ::TU:: pa si lahko pogledate njegovo slikico. Zrastel je v pravega lepotca. Dodane so tudi nove slikice Vala, Vile in Dume Karantanske (glej pod mladiči-V in D leglo in klikni na posameznega psa).
Mi pa smo se včeraj vrnili s Pokljuke, kjer smo z Nubo in Divo preživeli 5 čudovitih dni. Ta alpska planota je res perfektna za oddih s psi. Neokrnjena narava, neskončni gozdovi in krasni cvetlični travniki so idealni za dolge sprehode. To so bile Divine prve "prave" počitnice, zato je še toliko bolj uživala. Nastalo je ogromno slikic, nekaj pa jih prilagam tudi tu.

Diva Karantanska Diva Karantanska Diva Karantanska
Nuba Nuba Nuba
Nuba in Diva Karantanska Nuba in Diva Karantanska Nuba in kravice

9.6.2009
 

Val (Vilin Karantanski) se je v soboto udeležil mednarodne razstave v Portorožu. Odlično se je odrezal, dobil krasen opis in oceno odlično 1, CAC in CACIB. Sodnik: Hans Mueller (CH). S tem tretjim osvojenim nazivom je postal tudi mladinski šampion Slovenije v lepoti za kar mu iskreno čestitamo in mu želimo še veliko takih uspehov! Bravo Matej in Val.

Val 18 mesecev

1.6.2009
 

Včeraj smo se udeležili državne razstave v Hrušici in dosegli zelo lepe uspehe. Prijavljenih je bilo 11 švicarjev, kar je za slovenske razmere veliko. Sodnica: Uschi Eisner (A).
-Diva Karantanska (njena prva razstava) - razred najmlajših: zelo perspektivna 1
-Nuba - razred šampionov: odlično 1 in CAC
-Vilin Karantanski (Val) - razred vmesnih: odlično 1 in CAC
Zahvaljujem se Mateju za slikico Dive iz ringa, prilagam pa še dve skupinski, ki smo ju po zaključenem ocenjevanju posneli z nekaterimi razstavljalci in prijatelji. Hvala vsem za lep dan in prijetno družbo! Lepo smo se imeli in upam, da se kmalu spet vidimo...

Diva (foto: Matej U.) Klark, Diva, Nuba, Val, Leia, Tim Aaron, Leia, Klark, Diva, Nuba, Val, Hart, Tim

26.5.2009
 

Prejšnji teden je Nuba praznovala že svoj 4. rojstni dan. Vse najboljše moja najboljša pesjanka! Želim ti, da bi še dolgo ostala z nami in nam lepšala dneve, kot jih znaš le ti. Diva je nekaj dni kasneje dopolnila 6 mesecev, zato je tudi ona dobila svojo torto.
Danes pa smo se z Andrejem, Stanetom in našimi pesjani odpravili na Rakitno, obiskat učence, ki tam preživljajo šolo v naravi. Predstavili smo jim delo reševalnih psov, naš prikaz pa dopolnili še s predavanjem o negi, prehrani, obnašanju in vzgoji psov. Tisa, Var in Diva so krasno opravli svojo nalogo. Diva je najbolj uživala, ko se je prepustila božanju otroških rok (ki jih je bilo danes več kot dovolj). "Resne naloge" pa sta tokrat opravila Tisa in Var.


17.5.2009
 

Z Nubo sva danes na Rally obedience tekmi v organizaciji KD Ljubljana v razredu RO III dosegli odlično 3. mesto. Sodnik: g. Marjan Polajnar. Prilagam še dve slikici naše Dive. Dijk, Darma in Kal so uspešno zaključili svojo prvo preizkušnjo s področja poslušnosti - malo šolo. Iskrene čestitke lastnikom in veliko veselja pri šolanju tudi v nadaljevalnih stopnjah!


11.5.2009
 

Včeraj smo dobili krasne novice s Češke. Dora Karantanska se je ta vikend udeležila svoje prve razstave. V razredu mladičev je zmagala in prejela oceno zelo perspektivno 1. Iskrene čestitke Dori in njenim lastnikom. Prilagam še link na kratek filček, ki so ga pred približno mesecem dni posneli njeni lastniki. ::KLIK::

foto: Krajčovičovi

1.5.2009
 

Po dveh mesecih, ki sva jih z Nubo preživeli na Dunaju, sva končno spet doma. Čeprav je Dunaj krasno mesto, ki te popolnoma očara z neskončnimi stavbami, tisočimi znamenitostmi, čudovitimi parki in prijaznim odnosom do psov, je lepo zopet prit med domače gozdove in travnike. Praksa na tamkajšnji veterinarski fakulteti je bila odlična in upam, da se mi še kdaj uspe vrnit tja. Medtem, ko naju ni bilo, se je doma zgodilo ogromno stvari.
Diva je zrastla kot kopriva in je tipična nagajiva, mlada švicarka. V teh dneh bova pričeli s šolanjem, v maju pa je že prijavljena na svojo prvo razstavo. Nuba je pristala na odličnem petem mestu v tekmovanju za najuspešnejšega razstavnega psa SKVPM (pod okrilje katerega spadajo tudi švicarji) za leto 2008. To je izreden uspeh, saj je konkurirala le s 6-imi razstavami, ker se nama v preteklem letu ni uspelo udeležiti več razstav. Naj spomnim, da pod okrilje kluba spada kar 32 pasem. To pa še ni vse. 19.4. je na razstavi v Mariboru blestel naš Val (Vilin Karantanski). V konkurenci več psov je pri 16. mesecih zmagal, prejel oceno odl. 1, PRM, JBOB in BOB. Bravo Matej in Val! To je bila šele njuna druga razstava.

Foto Val-Nina Bešter.


28.2.2009
 

Danes sva se z Nubo udeležili mednarodne razstave v Zagrebu. Nuba je v konkurenci treh psic zmagala in dosegla CAC in CACIB. BRAVO! BOB si je tokrat prislužil avstrijski samec. Sodnica: Heidi Kirschbichler (A). Prilagam pa še dve novejši slikici mladičkov.


19.2.2009
 

Preuredili smo stran mladičkom D legla in dodali tudi slikice - nekatere že tudi iz novih domov. Kot vidite, se mladičkom dobro godi. Za ogled kliknite na posameznega psa. ::VEČ::
Na Češkem so posneli tudi zanimiv filmček naše Dore Karantanske. Za ogled kliknite ::TU::.
V zadnjem času smo končno dočakali nekaj sonca. Izkoristili smo ga za dolga sprehode - tudi s pasjimi prijatelji. Spodnje slikice so nastale med sprehodom z Athosom in Bestom.


5.2.2009
 

Naši mladički so odšli v nove domove - trije v tujino, ostali pa ostajajo v Sloveniji. Novim lastnikom želimo veliko veselja in čim manj nevšečnosti z malimi pesjani. Dijk, Dallas, Dart, Devil, Don, Duma, Dora in Darma srečno v novih domovih! Diva ostaja doma, tako da boste več o njej lahko kmalu prebrali na naših straneh.


18.1.2009
 

Dodali smo nove fotografije mladičkov v šestem in sedmem tednu starosti. ::VEČ::

Včeraj smo se udeležili specialne razstave za švicarje, ki se je odvijala v Ljubljani. Barve naše psarne je zastopal Val, ki se je odlično izkazal. Na svoji prvi razstavi je prejel oceno odlično 1, PRM (prvak razreda mladih), mladinski klubski prvak za leto 2009 in junior BOB (najlepši mladi predstavnik pasme). Sodnica: Satu YLÄ-MONONEN (FIN). Bravo Val in Matej!!!

Matej, Val in sodnica Izbor za BOB - Val spredaj

6.1.2009
 

Naši mali navihanci so postali pravi razgrajači. Pridno vadijo kako "podeliti" prve poljubčke in kako "po njihovo" preurediti pričesko v minuti ali dveh, kako čim bolj neopazno ugrizniti soseda v rep in nato zbežati, da te ne ulovi ter kako se po švicarsko renči in laja. Seveda so večinoma zelo pridni in uživajo, ko se skupaj crkljamo na njihovi postelji. Vsak dan kako urico preživimo zunaj, da se malo naletajo. Naredili smo nove posamezne fotografije, ki bodo na voljo v prihodnjih dneh... Prilagam pa nekaj današnjih fotografij.


 

OSTALE NOVICE: .::2007::. .::2008::. .::2009::. .::2010::. .::2011::.