24.12.2008
 

Dodali smo nove posamezne fotografije mladičkov v četrtem tednu starosti. ::VEČ::


23.12.2008
 

Danes sem dobila čestitko, ki mi je zares segla v srce. Lastnica Barona (očeta letošnjih mladičkov) se je potrudila in skupaj s prijateljico Maud sta izdelali čudovito novoletno voščilnico z Nubo, Baronom in vsemi našimi mladički. Hvala vama!
Tudi iz psarne Karantanska želimo vsem lastnikom naših mladičkov in ostalim ljubiteljem švicarjev vesel božič in srečno novo leto 2009! Pa seveda veliko veselja z našimi kosmatinci!


21.12.2008
 

Včeraj sta Matej in Val uspešno opravila svoj prvi izpit iz poslušnosti (A izpit) za kar jima iskreno čestitamo. Le tako naprej!
Danes pa smo končno dočakali malo sončka in tako smo mladičke prvič odnesli ven. Najprej so bili zelo nesigurni, potem pa so veselo raziskovali naokrog. Fotografije ::TU::.


14.12.2008
 

Dodali smo nove fotografije mladičkov v starosti skoraj 3 tedne. ::VEČ::


4.12.2008
 

Danes mladički iz našega V legla praznujejo svoj prvi rojstni dan. Val, Vila, Vita, Mars, Viva in Venta VSE NAJBOLJŠE! Da bi še dolgo razveseljevali svoje skrbnike.

Letošnji mladički pa so stari že 10 dni. Prav smešni so, ko se nerodno kobacajo okrog in se poskušajo postaviti na noge. A jim ne manjka več dosti. Kmalu bodo odprli tudi oči.


27.11.2008
 

Dodali smo prve posamezne fotografije mladičkov v starosti 3 dni . ::VEČ::


24.11.2008
 

Nuba je danes skotila 9 prečudovitih mladičkov - 5 samčkov in 4 samice. Kotitev je trajala 6 ur-na srečo ni bilo nobenih zapletov. Vsi-tako Nuba kot mali palčki so zdravi in se dobro počutijo. Tako kot v prvem leglu tudi tokrat noben mladiček nima petega prstka na zadnjih nogicah kar je super... In ena skrb manj, ker jih ne bo potrebno odstranjevat!

Hvala vsem, ki potrpežljivo čakate na naše kepice!


22.11.2008
 

Nuba je zaenkrat še povsem živahna in razposajena in če ne bi bilo njenega ogromnega trebuščka sploh ne bi kazala, da bo vsak čas kotila. Vesela sem, da se še vedno odlično počuti. Vse je že pripravljeno za prihod malih kepic, ki jih res težko pričkujemo.
Danes sem obiskala Vala in Mateja. Val je res čudovit pes - odličnega karakterja in krasne konstitucije. Kmalu ga bomo lahko videli tudi na prvi razstavi. Dodali smo nove slike Vala, Vile in Vive. Slike lahko vidite ::TU:: (izberite Val, Viva ali Vila). Prilagam še dve Nubini slikici.


9.11.2008
 

Še približno 14 dni nas loči do težko pričakovanega prihoda mladičkov. Nuba se zaenkrat še vedno enkratno počuti. Nekoliko se je že umirila in tudi trebušček ji počasi raste. Držite pesti, da bo kotitev potekala brez problemov. In seveda, da bo z "malčki" vse ok.
Danes so nas obiskali Urša in njena bernija, Athos in Best. Skupaj smo se odpravili na dolg sprehod. Prilagam nekaj luštnih slikic.


22.10.2008
 

Danes smo naredili UZ, ki je potrdil, da je Nuba breja. Juuppppiiii! Še približno en mesec in veselili se bomo malih kepic. Nuba se odlično počuti in bi ves čas samo jedla. Če vas karkoli v zvezi z mladički zanima, me prosim kontaktirajte.


13.10.2008
 

Pretekli vikend smo se na KD Ljubljana udeležili seminarja iz poslušnosti v organizaciji Canin Teama. Predavala je priznana finska strokovnjakinja Mia Skogster (::VEČ::), ki se lahko pohvali z zares izjemnimi rezultati s področja poslušnosti.

Mia je vse prisotne očarala s svojo odprtostjo, izjemnim občutkom za pse in predanostjo treningu. Prav presenečena sem bila, kako natančna je in s kakšno lahkoto obvladuje pse.
Mislim, da je Mia zares izjemna oseba. Ima vse kar potrebuje vrhunski tekmovalec in od nje zagotovo lahko še pričakujemo vrhunskih uvrstitev.

Imeli smo se odlično. Seminar je potrdil, da s psi delamo pravilno (pa čeprav se v določenih točkah naš način treninga razlikuje od njenega) in nam je dal nekaj novih idej za naprej.
Pohvala organizatorjem za odlično pripravljen seminar. Upamo, da bo takih prireditev v prihodnosti čim več.

V nedeljo popoldne sva se z Nubo udeležili še končne podelitve v Rally obediencu. V skupnem seštevku državnega prvenstva za leto 2008 sva v kategoriji RO III dosegli 2. mesto! BRAVO!

 

6.10.2008
 

Tale vikend smo preživeli v Budimpešti, kjer smo se v soboto udeležili Evropske razstave psov 2008 in v nedeljo še specialke za švicarske pasme.

Nuba se je v soboto zopet odlično odrezala. Zmagala je v kategoriji šampionov (v ta razred je bilo prijavljenih kar 9 psic) in nato med vsemi zmagovalnimi psicami dosegla drugo mesto.

Prejela je oceno odlično 1, CAC in res. CACIB in tako postala EVROPSKA PODPRVAKINJA.

To je izreden uspeh, ki ga ne bo enostavno ponoviti. S tem je Nuba dokazala, da je razstavno trenutno ena izmed najbolj uspešnih psic v Evropi. Sodnik: M. Urošević (SRB).

V nedeljo na specialki ni bil ravno najin dan. Nuba je imela vsega dovolj in se ji ni prav nič ljubilo. Čeprav konkurenca ni bila posebno močna je prejela ocena odl. 2 in res. CAC.

Z rezultati sem zelo zadovoljna! Hvala za družbo Živi, Katji, Urši, Urošu in Gregu. Imeli smo se super in upam, da čim prej spet ponovimo kak podoben, razstavno obarvan izlet.
Zdaj Nuba odhaja na zasluženi počitek, saj jo zaradi morebitne brejosti ne želim dodatno obremenjevati... Že skoraj 14 dni je odkar smo parili, tako da bomo z ultrazvokom lahko kmalu preverili ali smo bili uspešni ali ne. Držite pesti!


29.9.2008
 

Prejšnji ponedeljek sva se z Nubo podali na dolgo pot proti Nizozemski, kjer smo uspešno opravili paritev... Mladiče pričakujemo konec novembra. ::VEČ::

Več o najinem "road tripu" po Nizozemski si lahko preberete ::TU::.

Včeraj sva se, na poti nazaj, udeležili še mednarodne razstave IHA Tulln. Nuba je v močni konkurenci zmagala, prislužila si je CACA, CACIB in BOB ter naziv Bundessieger 2008.
Sodnik: J. Eberhardt (D). Celotne rezultate si lahko ogledate ::TU::.

S tem četrtim osvojenim CAC-om pa je zaključila tudi avstrijski šampionat in tako postala še prvak Avstrije v lepoti (Ch. A)! Bravo Nuba!


14.9.2008
 

6. državna tekma v Rally obediencu, KD Maribor, sodnik: Štefan Kolman

kategorija RO III, 1. mesto
 

Bravo Nuba!


7.9.2008
 

Z Nubo sva se udeležili 5. državne tekme v Rally obediencu, ki jo je organiziralo KD Barje. Zasedli sva odlično 2. mesto v kategoriji RO III. Sodnik: Štefan Kolman

Popoldne je nastalo še nekaj luštnih slik Nube in našega mačka...


4.9.2008
 

Udeležila sem se seminarja TTouch pod vodstvom Linde Tellington Jones, predavateljice iz ZDA. Temelj Tellington metode so posebni krožni dotiki (t.i.TTouch), ki spodbujajo delovanje celic in pripravijo žival do razmišljanja ter s tem do razumevanja določenih situacij. Že vrsto let v svetu gradijo medsebojni odnos prav na tovrstnemu delu, saj prinaša kvalitetnejšo rejo, manj zapletov, boljše delo, daljše in kvalitetnejše življenje živali, boljše učenje in lažje delo z živaljo tudi v izjemnih in stresnih situacijah, kot so pregled veterinarja, prevoz živali,...

foto: Bizjan    

Tellington metoda je uporabna za dobro počutje živali ali kot pripomoček v veterini. Z njo lahko pomagamo živalim pri vedenjskih motnjah, kot so vlečenje povodca, skakanje na ljudi, pretirano lajanje, agresivnost, plahost ali strah (pred grmenjem, poki, itd.), slabost v avtu ali fizičnih motnjah (šepanje, mišična togost, boleči hrbet,.).

Poleg samih dotikov se pri tej metodi uporabljajo tudi različni pripomočki (kavalete, labirint, bandaže, dolga palica,...) ki izboljšajo nadzorovanje telesa, povečajo samokontrolo, koordinacijo in samozavest.

Več o metodi si lahko preberete na: http://www.lindatellingtonjones.com.

Z vsemi predstavljenimi pristopi se sicer ne strinjam, je pa bil seminar zelo poučen in mi je dal nekaj novih idej, tako s področja šolanja kot vzreje.


20.8.2008
 

Najava legla
Konec leta načrtujemo izredno perspektivno leglo.

Nera (Nuba) × Laris Corbett Canis v.d. Zuiderwaard ( Nizozemska)

- Laris Corbett Canis v.d. Zuiderwaard (Inouk v.d. Zuiderwaard × Claus van't Keutenhoefke)

foto: Maud V.    

Zdravstveni rezultati: HD A, ED 0, OCD 0, oči: brez očesnih bolezni razen distihije (pod ECVO)
Razstavni rezultati: mladinski prvak Nizozemske v lepoti (Ch.J.NL), prvak Nizozemske v lepoti (Ch.NL), Nizozemski klubski prvak za leto 2007, Amsterdam Winner 2007
Delovni rezultati: test karakterja (odlična ocena - A)
RODOVNIK

- Nera (Nuba) (Miša × Yoster v. Ralligholz)

Zdravstveni rezultati: HD B, ED 0, OCD 0, oči: brez očesnih bolezni (pregled pod ECVO)
Razstavni rezultati: mednarodna prvakinja v lepoti (Ch.Int), mladinska prvakinja Slovenije v lepoti (Ch.J.Slo), prvakinja Slovenije v lepoti (Ch.Slo), klubska prvakinja Slovenije za leto 2007, 2. mesto (res. CAC) v kategoriji odprtih psic na Evropski razstavi v Zagrebu 2007, 1. mesto (CACA) v kategoriji odprtih psic na specialni razstavi švicarskih pasem v Mallnitzu 2007
Delovni rezultati: Bbh, RO 1, RO 2, RO 3
Vzrejna ocena: odlična, I. vzrejni razred
RODOVNIK

::VEČ O NUBI::

Zbiramo rezervacije!


3.8.2008
 

Včeraj smo z Nubo in Branom odšli v Domžale na obisk k Nini, Rini in Trixy. Skupaj smo se odpravili na dolg sprehod. Nastalo je nekaj luštnih slikic (foto: Nina Bešter)...

Jutri odhajamo na počitnice! Vsem skupaj želimo prijetne poletne dni...


1.8.2008
 

Danes sva bili z Nubo v Avstriji, kjer smo opravili pregled oči. Rezultati so več kot odlični! Nuba nima nobene dedne bolezni oči. To pomeni, da nima PRA (progresivne retinalne atrofije), katarakte, distihiaze, entropija, ektropija,... Pregled je opravil specialist ECVO (evropskega združenja veterinarjev oftalmologov), dr. Hannes Gressl. S tem zadnjim pregledom Nuba izpolnjuje vse kriterije, ki jih za vzrejo zahteva tudi nemški klub za švicarske pasme (SSV) .

Prejšnji teden smo se malo potikali po Pokljuki, kjer smo nabirali jurčke. Naredili smo tudi nekaj novih fotk. Na čuvanju imamo dalmatinca Brana. Z Nubo se odlično razumeta.

Le še nekaj dni nas loči do odhoda na morje!


22.7.2008
 

Odločila sem se, da na stran dodam še en filmček naših mladičkov... V drugem delu filma sta prikazana Vran in Viva Karantanska, ki pri 8 tednih starosti opravljata vajo sedi (celo pod motnjmi). Neverjetno je, s kakšno hitrostjo se lahko učijo mladiči, če le delamo na pravi način. Poudarim naj, da to vajo v času snemanja "treniramo" šele drugič ali tretjič.
Večkrat me lasniki mladičev vprašajo, kdaj naj začnejo delati s svojim kužkom. Moj odgovor je navadno v smislu-že včeraj bi morali začeti. Pomembno je, da mladič čim prej ugotovi, da se splača sodelovati z nami, da smo polni novih idej in da v naših žepih nikoli ne zmanjka slastnih priboljškov. Sploh ni pomembno kaj ga učimo, le da se pri tem zabavamo... Za tisto "pravo učenje" bo že še čas...

 

27.6.2008
 

Z Nubo sva končno obiskali tudi Vilo. Mala je zrastla v navihano in izredno energično psičko. Nataša naju je posladkala s čudovito sadno kupo! Mmmmm. Hvala!

Več Vilinih slik si lahko pogledate ::TU::.


18.6.2008
 

Želela bi si, da mi tega nikoli v življenju ne bi bilo treba napisati... Le 3 dni po najinem obisku pri Nodiju se je zgodila tragična nesreča in Nodi je za vedno odšel na ono stran. Pogrešamo te - s svojo prijaznostjo in krasnim karakterjem si se nam "usedel" v srce... Krasen kuža si bil.

Tukaj si lahko ogledate izbor slik in kratek filmček - Nodiju v spomin.


15.6.2008
 

Tale vikend je bil za Karantance zelo uspešen...

Danes sva z Nubo končno opravili RO III izpit in dosegli tudi 2. mesto v RO III kategoriji (4. državna tekma, KD Pluton, sodnik: Štefan Kolman). Juuuuppppppiiiiiiiiiiiiiii!!!!

Po tekmi sva obiskali Nodija in nastalo je nekaj lepih slik. Več si lahko ogledate tu. Helena hvala za prijazno pogostitev in prijetno popoldne...

Naša Viva Karantanska se je ta vikend udeležila svojih prvih dveh razstav.

14.5.2008 CACIB Erfurt (Nemčija) - ocena zelo perspektivno (sodnica: A. Finke-Meyer). 15.5.2008 CAC Erfurt (Nemčija) - ocena zelo perspektivno (sodnica: U. Eisner).

Bravo Viva in Torsten, le tako naprej. Čestitke iz Slovenije!


31.5.2008
 

Naš Valur Karantanski (Nodi) se je danes udeležil državne razstave v Hrušici. Prejel je oceno zelo perspektiven. Iskrene čestitke Nodiju in njegovi lastnici! Super sta...


25.5.2008
 

Danes je potekala druga letošnja Rally obedience tekma. Z Nubo sva bili na žalost ponovno neuvrščeni, saj sva imeli tri vaje ocenjene negativno (podrt stožec, nepravilen vstop v slalom in pomanjkljiva vaja odpoklic s prostorom). Kljub temu pa sem, za razliko od prejšnjič, izredno zadovoljna z delom. Nuba je tokrat pokazala zelo lepo poslušnost, kljub vročini in dejstvu, da sva morali zopet na odlaganje kot prvi. Neuspeh je bil predvsem posledica mojega slabega vodenja in na določenih delih neprimerno postavljene proge za tako veliko pasmo (stožci preblizu skupaj, izredno malo prostora za vajo "počasi" in zato zamujen vstop v slalom,...). Dejstvo je, da se bo potrebno dogovoriti o določenih podrobnostih pri sojenju, da ne bo prihajalo do nesoglasij med tekmovalci in sodniki...

Posnetek tekme si lahko ogledate tu...

 

Nama pa : "Več sreče prihodnjič!"


13.5.2008
 

Na sobotni Rally obedience tekmi se z Nubo nisva najbolje odrezali. Prikazali sva najslabše delo v najini tekmovalni karieri in na žalost prekoračili predpisan čas (3 minute) ter bili zato neuvrščeni. V kategoriji RO3 tekmovanje poteka v paru-medtem ko en pes dela, je drugi na odlaganju. Najprej sva bili na žalost na vrsti za odlaganje in Nuba je bila po ležanju na soncu popolnoma sesuta... Najino "ne delo" si lahko pogledate na spodnjem filmčku. Upam, da bova na naslednji tekmi bolj uspešni!

 

Na ogled tekme sta prišla tudi Matej in Val. Val se izredno lepo razvija in raste v čudovitega pesjana. Nekaj novih slikic Vala v mapi mladiči - Val (Vilin Karantanski)


4.5.2008
 

Nuba je zmagala na mednarodni razstavi v Klagenfurtu! Za BOB sta se pomerila s Klarkom in tokrat se je sreča nasmehnila nama. Prejela je CACA, CACIB in BOB. Sodnica: Regina Weingartner (A). Bravo Nuba!!!

V soboto začenjamo tudi s tekmovalno sezono v Rally obediencu. Držite pesti!

Med prazniki smo se potepali naokrog. Obiskali smo tudi Arboretum-Volčji potok.


19.4.2008
 

Danes je za nami izredno uspešen razstavni dan! Udeležili smo se mednarodne razstave CACIB Celje, ki nam bo zagotovo še dolgo ostala v spominu...

Mladič iz našega prvega legla, Valur Karantanski (Nodi), je prejel oceno zelo perspektiven 1 in s samo 4 meseci postal najlepši mladič razstave (BIS puppy). To je izreden uspeh!!! Iskrene čestitke lastnici!

Za dodaten uspeh je poskrbela še Nuba. Prejela je CAC in CACIB ter tako zaključila šampionat Slovenije v lepoti (Ch. Slo) ter tudi mednarodni šampionat (Ch. Int).

BRAVO!!!

Na poti domov sva obiskali še Vrana Karantanskega (Marsa). Slikice si lahko ogledate v mapi

Mladiči---Vran Karantanski

Že se veselimo novih razstav. V maju odhajamo v tujino. Udeležili se bomo mednarodne razstave v Avstriji-IHA Klagenfurt.


22.3.2008
 

Z Nubo sva obiskali Mateja in Vala in skupaj smo odšli na čudovit snežni sprehod...


9.3.2008
 

Danes smo se udeležili mednarodne razstave IHA Graz. Nuba se je zopet odlično odrezala, zmagala je v konkurenci psic in dosegla CAC in CACIB. Krasno se je odrezal tudi oče mladičkov našega V legla, Klark, ki je dosegel CAC, CACIB, BOB, BOG in BOD 2. Čestitke! ::VEČ::


3.3.2008
 

Včeraj smo se udeležili mednarodne razstave v Zagrebu. Nuba se je odlično odrezala in dokazala, da je po mladičih že v izvrstni formi. Prejela je CAC, CACIB in BOB (prvak pasme) ter izvrstno oceno hrvaškega sodnika. Bravo Nuba! ::VEČ::


20.2.2008
 

Dodali smo slike mladičkov z njihovimi novimi lastniki. Kliknite na posameznega psa v tabeli! ::VEČ::


10.2.2008
 

Z dovoljenjem gospe Lori Price (psarna Jotunheim, ZDA) na naši spletni strani objavljamo "študijo" pasme. ::VEČ::


27.1.2008
 

Dodali smo nove slike mladičkov... ::VEČ::


21.1.2008
 

Nove slike... ::VEČ::

Obiskala sta nas bernija-Athos in Best...


14.1.2008
 

Nove slike mladičkov... ::VEČ::


8.1.2008
 

Danes smo bili prvič zunaj. Joj, kako smo uživali!!!


6.1.2008
 

Nove slike mladičkov... ::VEČ::


 

OSTALE NOVICE: .::2007::. .::2008::. .::2009::. .::2010::. .::2011::.