GAIA KARANTANSKA

samica
Italija/Nizozemska

Zdravstveni izvidi: HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0
Oči: proste vseh bolezni (ECVO pregled)

--GAINA SPLETNA STRAN

Razstavni uspehi: zelo perspektivna 1, PRM, JBOB, večkrat CAC, večkrat CACIB, večkrat BOB,
najlepša samica jubilejne specialne razstave v Švici, Langenthal 2012

Z novimi lastniki

 

V novem domu

2 meseca / 2 months 2 meseca / 2 months 5 mesecev / 5 months
Gaia 6 mesecev, Lianne, Barrat 8 mesecev / 8 months 8 mesecev / 8 months
8 mesecev / 8 months 9 mesecev / 9 months 9 mesecev / 9 months
12 mesecev / 12 months 12 mesecev / 12 months 12 mesecev / 12 months
12 mesecev / 12 months 14 mesecev / 14 months 20 mesecev / 20 months
20 mesecev / 20 months Karantanci, L-D: Vilin, Nuba, Diva, Gaia 23 mesecev / 23 months
23 mesecev / 23 months 2 leti / 2 years Gaia (3 leta), s štirimi izmed svojih mladičev iz Z-legla (foto: M.Velders)

 

Gaia v očeh lastnikov...

Najina življenska pot je tesno povezana s kosmatinci, pse sva imela že najmanj 20 let. Zadnji štirje so bili švicarji in oba sva se v pasmo povsem zaljubila. Nekaj mesecev po smrti najine švicarke Tare, sva začela resneje iskati novega mladička, družabnika za najinega švicarja Barrata, ki je naenkrat ostal sam. S Taro sta namreč odraščala skupaj in sta bila zelo navezana drug na drugega, zato sva menila da bi bilo dobro, da mu poiščeva novega pasjega prijatelja. Zaradi najine predanosti pasmi sva že dlje časa spremljala situacijo v "švicarskih vodah". Pregledovala sva kje so na voljo mladički, kakšnih paritvenih kombinacij, kje imajo za naju "zanimive" pse, zanimivih linij, kje skrbijo za mladičke tako kot je treba... V veliko pomoč nama je bil seveda internet.

Gaia je bila za naju zadetek v polno. Nekega dne sva na internetu našla čudovito psico po imenu Nuba in ugotovila, da živi v Sloveniji. Slika, kjer ponosno stoji v reki naju je povsem fascinirala in zaljubila sva se vanjo na prvi pogled. Stran sva si shranila med "priljubljene" in jo pregledovala vsake toliko časa. Po smrti Tare sva na to stran zašla vse večkrat. Čeprav sva bila zaradi njenega prezgodnjega odhoda oba še vedno šokirana, sva menila da bi bilo (predvsem zaradi Barrata) dobro, da v našo hišo čim prej pride še ena kosmata kepa. Ker sva trenutno živela v Italiji, Slovenija niti ni bila tako daleč. Odločila sva se da povprašava kdaj v Sloveniji pričakujejo leglo, poslala sva e-mail in tako prišla v kontakt z Neco, lastnico Nube. Pa številnih mailih in tudi s pomočjo priporočil prijateljev (ki so naju poznali kot skrbna lasnika), smo se dogovorili za mladička iz Nubinega prihajajočega legla. Neca je bila previdna v kakšne roke bo odšel mladiček, a to sva razumela. Zato sva bila toliko bolj navdušena nad novico, da bo psica, ki sva jo povsem po naklučju našla na internetu in ki nama je bila tako všeč, postala mamica najine nove kepice. Bila sva srečna in zelo vznemirjena. A začel se je najtežji del-čakanje. Ali bo v prihajajočem leglu sploh kakšna samica? Ni nama bilo lahko... Sreča pa je bila tokrat na najini strani in po nekaj tednih sva prejela res dobro novico-skotili sta se 2 samički in 3 samčki in ena samička je bila rezervirana za naju.

Ko so bili mladički stari približno 4 tedne, sva se prvič odpravilla na obisk. Malčki so bili vsi po vrsti čudoviti, Nuba pa naju je v živo še bolj navdušila kot po slikah. Svojo malčico sva poimenovala Gaia, kar pomeni srečo. Sreča je bila tisto, kar sva novi kepici želela v prihodnosti ponuditi, zato se nama je ime zdelo zelo primerno. Pa tudi iz razloga, da to ime poznajo tako v Sloveniji kot v Italiji.

V decembru sva se vrnila v Slovenijo. Tokrat po najino Gaio. O Gaii lahko poveva, da je to najbolj neproblematičen mladiček, ki sva ga imela do sedaj. Za to se morava zahvaliti predvsem Neci! Že ob prihod domov je bila praktično sobno čista (mislim, da je imela v hiši le 2 "nesreči"), rada se uči in sodeluje s človekom. Vedno nama želi ugoditi v vseh pogledih in je vedno vesela, ko jo za to pohvaliva. Ni je težko naučiti novih stvari. Ni le izredno inteligentna (verjetno ste že ugotovili, da sva nanjo zelo ponosna), ampak ima tudi hobij, ki nama pri učenju zelo pomaga-za hrano bi naredila vse. Hrano naravnost obožuje, prav tako kot njena mamica Nuba.

Gaia je zelo prijazna do ljudi in ostalih psov in povsem neproblematična. Že pri 5 mesecih sva jo lahko vzela s seboj v restavracijo in mirno se je ulegla pod mizo, da sva pojedla. Res je cukerček in v trenutku "ukrade srce" vsakogar. Najlepši trenutek dneva so naša jutranja zbujanja. Gaia spi v najini spalnici (a na svoji postelji). Ko ugotovi, da sva se zbudila, se obrne na hrbet in pomoli vse 4 noge v zrak, začne mahati z repom in nato prosi, da jo malo počohava po trebuščku. Kdo bi se ji lahko uprl. In seveda dobi ogromno porcijo "čohajna" vsak dan.

Z Neco smo se v aprilu srečali na specialni razstavi v bližini Gardskega jezera. Lepo je bilo ponovno srečati Gaino družino. Na razstavi je bila Gaia ocenjena kot zelo perspektivna-s čudovito glavo, izrazom, okotenostjo in karakterjem. No-pravzaprav midva nisva potrebovala sodnika, da nama pove vse to, kar sva že od začetka vedela:)). Za konec samo na kratko-Gaia je krasna in midva sva zares srečna z njo.

Lianne in Ton

OP: Tekst je v preveden iz angleščine, original lahko najdete na anleški verziji Gaine podstrani.


 

::: NAZAJ :::